Lifestyle

Sirop pentru eliminarea mucusului. Metode rapide pentru a scăpa de mucus din gât sau piept

Publicat: 29 mart. 2021
Sirop pentru eliminarea mucusului. Metode rapide pentru a scăpa de mucus din gât sau piept
Exista o multime de tratamente naturiste pentru eliminarea mucusului din gat si plamani

Există diferite tipuri de tuse. Tusea cu mucus este însoțită de anumite simptome, împotriva cărora remediile naturiste sunt foarte eficiente. În acest articol, veți învăța cum să faceți sirop de tuse acasă pentru a ajuta la eliminarea flegmei din plămâni si gât.

Tuse severă: ce trebuie să știți

Dacă simțiți strângere în piept sau respirație șuierătoare atunci când respirați și când tuseți simțiți mucus în căile respiratorii sau în piept , probabil când tușiți eliminați și flegmă. Acumularea de mucus gros are de obicei trei culori: alb, galben și verde.

Tusea este răspunsul natural al organismului la ceva iritant (în acest caz, flegmă) care îl deranjează și nu este eliminat în mod natural din plămâni. Simptomele tusei umede sunt:

  • Mucus lipicios care este eliminat când tușiți;
  • Sunet de fluierat atunci când tușiți sau respirați;
  • Senzație de apăsare în piept;
  • Tuse  prelungită și severă  dimineața.

După cum am menționat mai devreme, mucusul poate avea culori diferite, este important să acordați atenție acestui lucru pentru a înțelege cauza și a ști cum să vă îmbunătățiți starea de sănătate:

  • Transparent – este în regulă, în regulă.
  • Mucusul este galben – aceasta se datorează răspunsului sistemului imunitar la inflamația căilor respiratorii.
  • Verde – indică prezența unei infecții bacteriene precum bronșita.
  • Mucus brun – poate fi cauzat de smog sau poluarea aerului.
  • Mucusul gri este cel mai probabil cauza fumatului.
  • Dacă mucusul este roz, este posibil să aveți astm.

Sirop pentru eliminarea mucusului – rețetă

Puteți pregăti un sirop de tuse foarte eficient și sigur  pentru a elimina mucusul din plămâni, acasă. Chiar și copiii mici pot fi tratați cu el.

Siropul piperat este foarte eficient în combaterea răcelii, tuse dar și eliminarea rapida a mucusului din gât. Este preparat din ghimbir (care are rol antiinflamator și decongestionant), oțet (puteți folosi și de mere care ajuta la restabilirea pH-ului organismului, fluidizând secrețiile), piper, miere de albine și suc de lămâie.

Acest sirop se prepara foarte rapid și este și foarte eficient. Toate ingredientele se amesteca și apoi se lasă la macerat. Ulterior, siropul nu trebuie consumat în doze mari, dar trebuie consumat constant

Cum să elimini mucusul din corp cu remedii naturiste

În plus față de sirop, puteți folosi și alte remedii naturiste pentru mucus:

Baie de aburi

Este una dintre cele mai vechi remedii pentru tuse. Puteți inhala vapori de apa simpla sau puteți adaugă sari și alte ierburi în apa. Acestea pot fi: menta, eucalipt, soc, cimbru și salvie. Aduceți apa la punctul de fierbere, așezați oala pe masa, acoperiți-vă capul cu un prosop și inspirați aburul până când apa se răcește.

Eliminați mucusul cu ajutorul mierii de albine și piper

Ambele ingrediente au proprietăți expectorante puternice, astfel încât ajută la eliminarea mucusului din corp prin tuse. Se amestecă o lingură de miere cu un vârf de piper negru măcinat și se consumă de două ori pe zi.

Remediu pe bază de ceapă pentru eliminarea mucusului

Această plantă are multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, ceapa este un agent antiinfecțios și antiinflamator excelent, în special pentru căile respiratorii. Cea mai ușoară rețetă pentru o tuse umedă este tăierea unei ceapă în jumătate și inhalarea mirosului.

O altă opțiune posibilă este să prepari ceai cu o ceapă și un litru de apă clocotită. Bea trei căni din acest ceai strecurat și îndulcit cu miere, ghimbir și lămâie.
Adauga un comentariu