Local

Site-ul oficial al ABA Prut – Bârlad. Anunţul instituţiei după ce în mass media circulă o platformă ce induce în eroare

Publicat: 05 iun. 2020
Administrația Bazinală de Apă Prut - Bârlad

În cursul acestor zile circulă în mass media un site web înregistrat pe domeniu apeprut. Site-ul direcționează către o pagină de filme pentru adulți și nu spre Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Purtătorul de cuvând al ABA Prut-Bârlad au transmis un mesaj prin care anunță că nu dețin ei această platformă.

Site-ul web înregistrat pe domeniul celor de la ABA Prut-Bârlad le periclitează imaginea. Site-ul oficial fiind http://www.rowater.ro/daprut/default.aspx

„Ca urmare a solicitărilor din mass-media asupra domeniului www.apeprut.ro vă informam faptul că nu deținem această platformă.

Site-ul oficial al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad este http://www.rowater.ro/daprut/default.aspx.”, a transmis Andreea Poenaru, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad demarează un proiect finanțat din fonduri europene pentru “Reconectare și restaurare luncă inundabilă, remeandrare curs de apa Jijia’’, realizat prin măsuri care asigură eficacitatea intervenţiilor de prevenire a inundaţiilor sub forma infrastructurii verzi. “Reconectare și restaurare luncă inundabilă, remeandrare curs de apă Jijia’’ în valoare estimată de 150 milioane de lei în județele Botoșani și Iași.

„În prezent, stadiul de implementare al proiectului este în evaluare a studiului de fezabilitate.

Valoarea totală a proiectului este de 150 milioane de lei cu T.V.A.

Prin proiectul de “Reconectare și restaurare luncă inundabilă, remeandrare curs de apa Jijia’’ se vor efectua următoarele investiții:
O acumulare nepermanentă de mici dimensiuni pe cursul de apă Buhai, Volum = 6.37 mil. mc. Acumularea nepermanentă Buhai are rolul de a atenua debitele de viitură cu probabilitatea de depășire de 0.5% la valoarea debitului ce poate fi tranzitat în condiții de siguranță aval de construcție, prin albia râului Buhai și, respectiv, a râului Jijia, în vederea apărării împotriva inundațiilor a orașului Dorohoi și a localităților din aval (Broscăuți și Slobozia).

Adauga un comentariu