Sport

Situația inedită în care se află Simona Halep la Melbourne: „Sunt înconjurată doar de australieni”

Publicat: 09 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situația inedită în care se află Simona Halep la Melbourne Sunt înconjurată doar de australieni
Simona Halep

Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-1, pe australianca Lizette Cabrera, locul 140 WTA, beneficiară a unui wild card. Pe tărâm australian, antrenată de un australian, Darren Cahill, cu o parteneră din Australia în proba de dublu, Charlotte Kempenaers-Pocz (16 ani), și cu adversare australience, atât pe tabloul de simplu, cât și pe cel de dublu, Simona Halep a glumit pe seama interacțiunilor sale cu locuitorii din „țara cangurilor”.

„Mă simt extraordinar să fiu din nou aici, la Melbourne, și să joc la Australian Open. Am amintiri foarte frumoase și întotdeauna este o plăcere să revin și să încerc să joc cel mai bun tenis al meu. Azi a fost o zi bună, a fost foarte greu să încep turneul, după atât de mul timp. Atunci când joci pentru prima dată împotriva unei adversare, mereu este dificil. Vreau să o felicit, știu că încă este tânără, așa că are tot viitorul înainte.

Îmi place să fiu aici, așa că îmi place și să joc împotriva jucătoarelor din Australia. Darren m-a ajutat să fac rost de o parteneră pentru proba de dublu (n.r.- Charlotte Kempenaers-Pocz) și chiar vreau să le mulțumesc organizatorilor, pentru că mi-au oferit un wild-card. Vom juca împotriva unei perechi formate tot din două jucătoare din Australia, așa că sunt înconjurată doar de australieni” , a spus Simona Halep.

În turul secund de la Australian Open, Simona Halep o va întâlni pe Ajla Tomljanovic

Simona Halep va evolua în faza următoare cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 72 WTA, care a depășit-o, în prima manșă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe japoneza Misaki Doi, locul 87 WTA.
Halep și Tomljanovic s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuit și de fiecare dată s-a impus jucătoarea română. Însă partidele dintre cele două sportive au fost echilibrate: scor 6-4, 7-5, în optimi la Adelaide, în 2020, 6-2, 3-6, 6-1, în turul I la Roland Garros, în 2019, și 4-6, 6-3, 6-3, în turul al doilea al turneului de la Cincinnati, în 2018. Calificarea în turul secund este recompensată la Australian Open cu un premiu de 150.000 de dolari australieni (95.600 de euro) și cu 70 de puncte WTA. La ediția precedentă a Australian Open, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5.

Adauga un comentariu