National

Situație ciudată în Suceava! 15 candidaţi cu numele Stănescu, pe listele de vot dintr-o comună

Publicat: 17 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație ciudată în Suceava 15 candidaţi cu numele Stănescu pe listele de vot dintr-o comună
15 candidaţi cu numele Stănescu sunt pe listele de vot dintr-o comună suceveană

Situație ciudată în Suceava! 15 candidaţi cu numele Stănescu sunt pe listele de vot din comuna Vereşti.

Toţi cei 15 candidaţi la Consiliul Local din partea Asociației Partida Romilor „Pro Europa” poartă numele de familie Stănescu. Cu toţii sunt cunoscuţi în sat fie după prenume, fie după poreclă.

Situație ciudată în Suceava! 15 candidaţi cu numele Stănescu, pe listele de vot dintr-o comună

Asociația Partida Romilor „Pro Europa” îşi propune să obţină trei locuri la masa consilierilor şi să participe astfel la luarea deciziilor în comună.

Dintre candidații propuși de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” pentru Consiliul Local, 14 se numesc Stănescu, iar unul se numește Stanescu. Prenumele sunt diferite, doar pe două dintre candidate le deosebește o singură literă: una este Verginica Stănescu, iar cealaltă Virginica Stănescu.

Stănescu, un nume des întâlnit în comunitățile de rromi

Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral Județean Suceava, Alina Stan, a declarat că în comunitățile tradiționale de romi este un lucru obișnuit ca un număr foarte mare de familii să poarte același nume, dar a precizat că, în cazul candidaților pentru CL Verești, aceștia nu fac parte din aceeași familie.

Alina Stan a mai spus că Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești. Partida Romilor „Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990.

Deși au același nume, candidații nu sunt rude între ei. Numele a devenit comun după ce bunicii lor s-au întors din Transnistria, după cel de-al doilea război mondial. Atunci, toți căldărarii din Verești au împrumutat numele Stănescu, pentru a li se face documente de identitate.

Rromi vor să acceadă în Consiliul Local pentru a combate discriminarea și diferențele de dezvoltare din comunitate. Ținta lor este de 3 consilieri locali, astfel ei ar deveni indispensabili pentru formarea unei majorități.

Bucșă candidează pentru tri partide!

O altă situație ciudată este în comuna sibiană Alțîna. Acolo, trei candidați la primăria comunei Alțîna au același nume, iar doi dintre ei (PNL și PSD) împart chiar și prenumele, ceea ce i-a dat motiv lui Dan Barna să facă o glumă pe seama candidatului USR-PLUS, care „e altfel”.

„USR PLUS e altfel! Avem dovada. E campanie electorală. Unii ne laudă și înțeleg că fără hoție ajungem departe, alții ne ceartă, spunând pe nedrept, că toți am fi la fel.

Eu continui să spun că nu suntem la fel și că USR PLUS e altfel, din multe motive, iar în această după amiază am găsit în comuna Alțîna, jud. Sibiu, încă o dovadă clară în acest sens.

Aveți în imaginea de mai jos principalii candidați la Primăria Alțîna:

PSD: Ioan Bucșă

PNL: Ioan Bucșă

USR PLUS: Aron Bucșă

De aceea vă tot spun: USR PLUS e altfel!”, a scris Dan Barna pe Facebook, unde a postat o poză în care apar afișele electorale ale celor trei candidați la primăria Alțîna.

Cele mai frecvente nume de candidați pentru alegerile locale 2020 sunt: Ioan Pop (77), Gheorghe Popa (74), Vasile Pop (68), Constantin Popa (59), Ioan Popa (57), Ion Radu (54), Gheorghe Popescu (52), Constantin Popescu, Gheorghe Pop și Ion Popa (50). Unii dintre acești candidați și-au depus candidatura pentru mai multe funcții.

Adauga un comentariu