Local

Situație de criză la Aeroportul Iași. Iată ce zboruri mai rămân operaționale de zilele următoare

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație de criză la Aeroportul Iași. Iată ce zboruri mai rămân operaționale de zilele următoare

Tot mai multe curse aeriene cu plecare și sosire din Aeroportul Internațional Iași sunt suspendate. Pandemia de coronavirus care bântuie pe întreg mapamondul a lovit din plin și Aeroportul din Iași. În aceste condiții, cursele sunt tot mai puține, operatorii aerieni preferând să țină avioanele la sol

De pe Aeroportului Internațional Iași au ajuns să decoleze și să aterizeze tot mai puține curse aeriene. Companiile au ajuns să suspende majoritatea zborurilor, iar decizia a afectat din plin și Aeroportul Internațional Iași. Compania Blue Air a sistat începând de astăzi toate rutele operate la Iași, interne și internaționale. Pe lângă ruta Iași- Otopeni, Blue Air a oprit la sol și avioanele care făceau rutele spre Paris, Koln, Munchen, Barcelona, Londra sau Bruxelles. De asemenea, Austrian Airlines a suspendat pe termen nelimitat zborurile pe ruta Iași- Viena. Acestea erau operate de patru ori pe săptămână. Mai rămân o parte a rutelor operate de Wizz Air, această companie suspendând rutele spre Italia și Israel.

„Începând de mâine (astăzi-n.r.), Blue Air a închis toate zborurile, începând de ieri (joi, 19 martie- n.r.) compania Austrian Airlines a închis toate zborurile, iar la momentul de față mai avem doar două zboruri TAROM pe București. Este vorba de două zboruri zilnice și mai avem Wizz Air care are câte un zbor spre Londra pe zi și un al doilea zbor intercalat Dortmund- Bruxelles- Eindhoven. De asemenea, mai este operabilă și ruta spre Paris. Ar rămâne două zboruri pe zi pentru perioada imediat următore. Deocamdată, avem două zboruri TAROM spre București și două zboruri internaționale Wizz Air. Blue Air a avut ultimele zboruri cu Londra și Munchen”, a menționat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Aeroportul va funcționa la avarie

Conducerea aerogării a arătat că TAROM ar urma să opereze doar un zbor pe zi între Iași și Capitală, tocmai pentru a nu întrerupe de tot legătura.

„TAROM va reduce la o singură cursă pe zi pentru că sunt interesați să asigure ruta Iași- București. Din punctul acesta de vedere va rămâne o singură cursă. Acesta ar fi scenariul de acum înainte pentru care ne pregătim și noi”, a mai spus directorul Aeroportului Internațional Iași.

Adauga un comentariu