Actualitate

Situație dramatică pentru o jurnalistă: DSP nu îi permite să îşi înmormânteze mama, care a murit de COVID-19!

Publicat: 05 nov. 2020
Jurnalista Loredana Chimoiu
Jurnalista Loredana Chimoiu

Situație dramatică pentru jurnalista Loredana Chimoiu, de la Antena 3. Loredana Chimoiu cere autorităţilor să-i permită să participe la înmormântarea mamei ei. Jurnalista este pozitivă, dar asimptomatică, iar mama ei a murit de COVID-19.

DSP Dolj i-a intezis participarea, iar jurnalista se adreseze Prefecturii Dolj, dorind doar să participe o jumătate de ore, în combinezon, cu mască şi vizieră, doar din maşina persoanlă, la înmormântare.

„ Către Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Subsemnata Popescu Loredana (Chimoiu) având în vedere comunicarea DSP înregistrată sub nr 18779/04.11.2020, solicit să dispuneţi emiterea avizului privind suspendarea temporară a măsurii izolării pentru o durată de 30 minute, în intervalul orar 14,00-14,30 în data de azi, 05.11.2020, pentru subsemnată în vederea participarii la înmormântarea mamei, Chimoiu Florenţa.

Menţionez următoarele: mă voi deplasa de la domiciliu cu maşină personală, cu combinezon, masca, vizieră şi nu voi părăsi autovehiculul propriu. Voi asista la o parte din ceremonial doar din autovehicul şi nu voi lua contact cu nicio persoană participantă. Precizez că măsura dispusă ieri de DSP este abuzivă, nelegală şi de rea credinţă mai ales că la nivel naţional au mai existat derogări de la măsura izolării pentru astfel de situaţii particulare“, scrie Loredana Chimoiu în cererea publicată şi pe Facebook.

Situație dramatică pentru o jurnalistă: Acuză DSP că nu îi permite să îşi înmormânteze mama

Jurnalista susține că DSP Dolj s-a purtat abuziv în cazul ei, având în vedere faptul că este asimptomatică.

„Mai mult, precizez că DSP DOLJ a acționat abuziv în cazul subsemnatei, având în vedere faptul că sunt asimptomatică, iar riscul de transmitere a bolii este redus, neexistând încărcatura virală care să permită transmiterea bolii. Fac precizarea că medicul epidemiolog de serviciu nu poate stabili în situația subsemnatei un anume grad de contagiozitate a bolii întrucât starea mea de sănătate este perfectă, fiind asimtomatică, nu am fost nici măcar întrebată de acesta în ce stare mă aflu, fiind emis astfel un aviz negativ nesusținut de probatorii ori de date certe care să reflecte acest nivel.

„Mama a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure!“

Jurnalista mai acuză faptul că mama ei s-a infectat în spital deoarece în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure.

„Mă adresez cu această solicitare doarece instituția dvs poate superviza prin emiterea unui acord, peste refuzul DSP această solicitare pertinentă. Menționez că între mine și mama mea a existat o legătura puternică. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienți cât și cadre medicale. Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum.

Fac precizarea că sunt o persoană deplin responsabilă, m-am testat din proprie inițiativă și mă oblig ca, în situatia aprobării cererii, să respect întocmai obligațiile legale.

În drept, invoc dispoziție Constituției României, coroborate cu dispozițiile legale incidente. Mulțumesc pentru înțelegere”, a mai scris jurnalista Loredana Chimoiu în cererea publicată şi pe Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu