International

Situaţie incredibilă în favelele din Rio de Janeiro! Cartelurile fac legea în plină pandemie: Nu aveţi voie să ieşiţi din casă

Publicat: 26 mart. 2020

Noul coronavirus devine o problemă serioasă în Rio de Janeiro, Brazilia. Supărați de reacția autorităților, traficanții din celebrele favele au luat propriile măsuri: le impun oamenilor să rămână în case, după ora 20:00! Pandemia de coronavirus schimbă viața din favelele braziliene: petrecerile de dans „băile funk” au fost anulate, unele piețe de droguri în aer liber închise, iar traficanții impun reguli stricte de stat în casă, conform Reuters.

În weekend s-a înregistrat primul caz de coronavirus în favelele din Rio de Janeiro
. Din moment ce guvernul are probleme financiare, iar președintele Jair Bolsonaro nu este foarte implicat în lupta împotriva COVID-19, bandele criminale din favele își iau propriile precauții împotriva răspândirii coronavirus.

Conform ziarului din Rio de Janeiro, Extra, gangsterii au condus în jurul favelelor pentru a transmite un mesaj înregistrat rezidenților:

„Impunem o interdicție de a ieși afară, pentru că nimeni nu ia acest lucru în serios. Cine se află pe stradă învârtindu-se fără rost sau merge la plimbare va primi o corecție și va servi ca exemplu. Mai bine să stai acasă fără să faci nimic. Mesajul a fost dat”, s-a putut auzi zilele trecute în favelele din Rio.

Rezidenții favelelor, care au refuzat să-și dea numele de teama traficanților, au confirmat existența interdicției de a ieși pe timpul noapte și alte restricții.

De asemenea, un mesaj trimis pe rețelele de socializare pentru comunitățile Rio das Pedras, Muzema și Tijuquinha, din Zona de Vest a Rio, sfătuiește ca populația să nu părăsească locuințele după ora 20:00:

„Atenție toți locuitorii din Rio das Pedras, Muzema și Tijuquinha! Interdicție de a ieși, începând de azi la 20:00. Cine va fi văzut pe stradă după această oră va învăța să îi respecte pe ceilalți”, este mesajul tranmis comunităților din Rio, conform g1.globo.loading...

Adauga un comentariu