National

Situaţie limită la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara! Se caută personal medical

Publicat: 18 aug. 2020
Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara
Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara

Situaţie limita la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. În plină perioada în care numărul de infectări este în creştere, cel mai mare spital de infecţioase din vestul ţării se confrunta cu o lipsă accentuată de personal. Conform unui anunţ publicat de conducerea unităţii medicale, este nevoie de asistenţi medicali, infermieri.

Situaţie limita la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara! Se caută personal medical

Situaţia nu este tocmai roz la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Conform unui anunţ publicat de conducerea unităţii medicale, este nevoie de asistente medicale dar şi de infermieri. Posturile vizate spre angajare sunt cele de la Terapia Intensivă.

„Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara angajează asistenți medicali și infirmiere pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Persoanele interesate sunt rugate să depună o cerere la adresa de e-mail secretariat@vbabestm.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0740.159.944 (Simona Penteleiciuc, Asistent Șef Compartiment ATI)”, anunță managerul Cristian Oancea.

La spitalul din Timişoara ajung cazurile grave din mai multe zone din vestul ţării. Conform celor mai recente informaţii, locurile de la Terapia Intensivă sunt ocupate în totalitate, iar acest lucru a dus la luarea deciziei de a muta secţie de Terapie Intensivă Mobilă de la Galaţi la Timişoara.

Terapia Intensivă de la Galaţi, mutată la Timişoara

Situaţie critică în vestul ţării după ce numărul de cazuri grave au crescut simţitor. În urma acestei creşteri, unitatea de Terapie Intensivă Mobila Galaţi a fost mutată în Timişoara. Unitatea de Terapie Intensivă care fusese mutată în urma doar cu o lună la Galaţi, va ajunge la Timişoara. Vorbim de faptul că în Timişoara ajung cazuri grave din toată regiunea mai sus amintită. Oraşul Timişoara are doar 15 locuri de terapie intensivă care sunt destinate celor care suferă complicaţii din cauza infectării cu coronavirus.

Cum se prezintă situaţia la Iaşi

La Iaşi, există deja două focare de infectare cu COVID-19. Se întâmplă în două localităţi din judeţ, în speţă, Bivolari şi Răducăneni. Autorităţile au luat măsura de carantinare a zonelor mai sus amintite după ce în cele două unităţi au fost depistate un număr total de 43 de persoane pozitive cu COVID-19.

În altă ordine de idei, controversatul preşedinte PSD Iaşi, Maricel Popa, bate pasul pe loc în legătură cu Spitalul Mobil de la Leţcani. Ieşind cu un anunţ, în martie 2020, prin care susţinea că se va achiziţiona un Spital Mobil COVID-19 la Leţcani, Maricel Popa s-a făcut de râs pentru că după luni întregi de aşteptare, Spitalul Mobil COVID de la Leţcani a devenit doar o iluzie. Totuşi, că penibilitatea să fie şi mai mare, Măricel Popa a dat vina pe absolut toate persoanele, mai puţin pe el.

Adauga un comentariu