Prima pagină » National » Situație neașteptată la o secție de votare. Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare au demisionat
Situație neașteptată la o secție de votare. Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare au demisionat

Situație neașteptată la o secție de votare. Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare au demisionat

26 sept. 2020, 23:40,
în National

Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din Măicăneşti au demisionat, sâmbătă seara, după ce s-a constatat că ştampilele care urmau să fie folosite în procesul electoral prezentau urme de tuş, au informat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea, informează Agerpres.

„În secţia de votare de la Şcoala Gimnazială Măicăneşti au fost constatate nereguli privind unele ştampile de vot. Poliţia a intervenit acolo după ce a fost sesizată prin 112. În urma acestor probleme, preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare şi-au anunţat intenţia de a demisiona, deocamdată verbal, deoarece, conform legii, aceste situaţii sunt soluţionate de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă – n.r.)”, a declarat preşedintele BEJ Vrancea, Dănuţ Ene.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, aceeaşi situaţie privind ştampile care ar fi fost folosite s-au înregistrat şi în alte două secţii de vot din aceeaşi comună.

„La data de 26 septembrie, IPJ Vrancea a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că la secţia de votare nr. 201 Măicăneşti, cu ocazia desigilării materialelor înaintate de către Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 32 către secţia menţionată, membrii comisiei au constatat faptul că ştampilele ce urmează a fi folosite la procesul electoral prezintă urme de tuş, existând suspiciunea că acestea ar fi fost folosite. Ulterior, aceeaşi situaţie s-a constatat la secţiile de votare numărul 204, respectiv 206, din aceeaşi comună. Imediat, o echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea a fost direcţionată pentru verificarea celor sesizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Preşedintele şi locţiitorul său din secţia de votare de la Măicăneşti au fost înlocuiţi între timp.

Nelu Tătaru a vorbit despre modul în care vor vota persoanele infectate cu coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că pacienţii cu COVID-19 vor beneficia de urna mobilă, iar voturile lor vor fi numărate separat.

„Pacienții din spitalele COVID vor beneficia de urna mobilă. Acea urnă merge întâi la solicitanții de la domiciliu, cu patologii non-COVID. Vor ajunge apoi la carantinați, în timpul 2 la izolați, cu măști, mănuși, iar la spitalele COVID vor merge către secțiile cu pacienți COVID, primind de la unitățile sanitare echipament de protecție în funcție de specificul secției”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă persoanele care vor duce urmele mobile trebuie să se îmbrace în combinezon, Tătaru a răspuns: „Dacă e terapie intensivă, boli infecțioase, vor lua. Dacă sunt alte secții, vor merge cu doar cu regulamentul din secțiile respective – mănuși, mască.”

Votul pacienţilor „vor fi puse în saci speciali pentru protecție, se vor introduce în alți saci şi vor fi numărate separat seara de persoane care vor purta mănuși, mască”, a mai precizat ministrul.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, 9.638 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.278 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.124 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

Ce spune Nelu Tătaru despre testele obligatorii pentru cei care vin în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune despre testele obligatorii pentru cei care vin în România că se vor face propuneri CNSU şi Guverului în acest sens. Nelu Tătaru susțime că specialiştii discută despre solicitarea unui test negativ de coronavrus la intrarea în ţară a celor care vin din ţări din zone de risc. Varianta principală care se discută este să se ceară un test nu mai vechi de 72 de ore.

„Solicitarea unui test negativ celor care intră în România este în studiu şi avem în discuţie la nivelul INSP, urmând să propunem CNSU şi Guvernului pe această temă o astfel de decizii”, a declarat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024