National

Situație tensionată pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni. Unul dintre avioane nu a putut decola

Publicat: 26 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație tensionată pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni. Unul dintre avioane nu a putut decola
Avion

A fost alertă pe Aeroportul otopeni, acol unde aproape 200 de oameni au așteptat cu sufletul la gură să afle dacă vor ajunge sau nu spre destinațiile dorite. Zborul Tarom 6528 din Antalya spre Timișoara a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni pentru verificări ale radarului meteo al aeronavei Boeing 737-800, anunță compania aeriană.

Aeronava a staționat aproximativ o oră pentru diagnoză și verificări suplimentare, iar decizia finală a fost aceea de a fi schimbată, pentru continuarea zborului în deplină siguranță. Pasagerii cursei au fost debarcați în jurul orei 13:30, aceștia așteaptând sosirea și pregătirea unei alte aeronave Boeing 737-800, în zona de tranzit a Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni. Pasagerii primesc apă, cafea, sandvișuri și desert. Se estimează decolarea către Timișoara în jurul orei 19:00, precizează compania.

Zeci de persoane au murit în Ucraina în urma prăbușirii unui avion

O aeronavă militară s-a prăbușit, vineri seară, în regiunea estică a Ucrainei, relatează presa internațională. Tragedia s-a petrecut în timpul unui zbor de antrenament. Agențiile de presă transmit că cel puțin 22 de persoane și-ar fi pierdut viața, conform unui blianț preliminar. Două persoane ar fi supraviețuit, cu arsuri grave pe 90% din suprafața corpului iar despre alți 4 ocupanți ai aeronavei nu se știa nimic în primele zeci de minute după catastrofă.

Conform agenției ucrainene Unian, aeronava prăbușită este de tip Antonov-26 și avea la bord cadeți ai Universității Forțelor Aeriene din Harkov Locul tragediei este în apropierea orașului Ciuhuiiv. Circumstanțele prăbușirii, care s-a petrecut la ora locală 20.50 (aceeași cu ora României), nu erau cunoscute la ora transmiterii acestei știri.

„22 de morţi şi două persoane grav rănite”, se arată în comunicatul oficial.

„Căutările pentru găsirea altor două persoane continuă” a precizat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă, care a informat că la bordul avionului se aflau 24 de persoane.

Un avion s-a prăbușit la o bază aeriană din SUA

Avion de luptă F-16 s-a prăbușit la o bază aeriană din Statele Unite ale Americii. La bordul aeronavei se afla doar pilotul. Bărbatul s-a stins din viață pe patul de spital, în ciuda eforturilor medicilor, potrivit cbsnews.com.

Până în acest moment, identitatea pilotului nu a fost făcută publică.

Autoritățile americane au demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauza prăbușirii.

Avion prăbușit în Iran

Tragedia din Iran a fost filmată, arătând locul unde s-a petrecut dezastrul. Toţi pasagerii aflat la bord, circa 180 şi-au pierdut viaţa în urma impactului. Aeronava companiei Ukraine Internaţional Airlines din Iran s-a făcut scrum în urma accidentului produs la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Bilanțul tragediei: 15 pasageri ucraineni, 71 iranieni, 73 canadieni, patru germani, trei englezi, opt suedezi și șase afgani.

„Cauza producerii accidentului aviatic din Iran în care 176 de persoane au murit a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare. În urma incendiului, pilotul a pierdut controlul aeronavei, după care s-a prăbușit. Una dintre cutiile cutiile negre ale avionului a fost găsită de către echipele de salvare iraniene”, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor.

Locul unde s-a produs întregul eveniment este lipsit de viaţă, fiind doar resturi mistuite încet de flăcări. Videoclipul a fost intens distribuit în toate ţările.

Aeronavă, un Boeing 737-800 zbura spre Kiev, moment în care s-a prăbușit după plecarea de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran, miercuri dimneața, 8 ianuarie 2020. Organele legii iraniene au confirmat faptul că nu s-au înregistrat supraviețuitori.

Cauza producerii dezastrului nu este cunoscută încă, ci doar se speculează că ar fi vorba despre defecţiuni tehnice.

Adauga un comentariu