Magazin

Slănic Moldova – Cea mai bună destinație de călătorie în această vară

Publicat: 31 aug. 2020

Sezonul de vară este în plină evoluție pe toate marile segmente montane ale Carpaților Orientali. În ultimii ani, turiștii români sunt încântați să meargă in statiunea SlănicMoldova, pentru a se bucura de pădurile de fagi și brazi, de aerul curat de munte, de peisajele uimitoare create de culmile Munților Nemira, de apele minerale care atrag atâția turiști din țară și din străinătate, precum și de bogăția și tăcerea naturii.

Când intri în această stațiune, nu ai cum să nu fii plăcut surprins de uimitorul amestec de vechi și nou, pentru că stațiunea Slănic Moldova păstrează o aură de mister ce amintește de vremurile de altădată, dar are și un aspect nou, dat de lucrările de modernizare efectuate. Aici, sufletul îți este cuprins de un entuziasm visător de a explora toate locurile, de a simți aerul de munte și foșnetul copacilor și de a bea apă de la izvoarele tămăduitoare din stațiune.

Chiar și parcul stațiunii este un loc fermecător, pentru că aleile șerpuiesc pe toată suprafața lui (de 4,16 ha), răcoarea este creată de crengile înfrunzite ale copacilor, iar foișorul îți oferă posibilitatea de a te relaxa într-un loc încântător.

Una din cele mai impresionante construcții din oraș este Cazinoul Regal Slănic Moldova, care a fost construit pe vremea Regelui Carol I. Această construcție este unică și atrage privirile turiștilor, imediat ce pătrund în oraș. Și biserica „Adormirea Maicii Domnului” din stațiune îi surprinde pe turiști cu pereții puternici și groși de piatră, cu adâncimea bolții și slujbele din zilele de sărbătoare.

Tot aici, în această stațiune, se află renumitele izvoare minerale care au ape foarte bune pentru sănătate. Calitățile acestor izvoare au fost recunoscute și în străinătate, ele au fost premiate cu medalii internaționale.

Dacă vii în Slănic Moldova ai posibilitatea de a parcurge trasee turistice interesante, cum este traseul „300 de scări” prin pădurea de foioase și conifere. Merită cu siguranță să ajungi și la cheile și cascada Slănicului, dar și la pârtia de schi Nemira-Slănic Moldova.

Pentru cei care vor să facă mișcare, în stațiune există o sală de sport și câteva terenuri de tenis de câmp.

Din stațiune poți ajunge foarte repede la Salina Tg. Ocna care are prima biserică ortodoxă subterană din Europa. Salina se află la o adâncime de 240 m și include: o bază de turism, un ștrand cu apă sărată, terenuri de minifotbal, baschet și tenis de masă. Turiștii sunt încântați să spună o rugăciune la biserica „Sfânta Varvara” și să viziteze „Muzeului Sării”.

Un alt loc de pelerinaj este Mănăstirea „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, situată la 6 km de stațiunea Slănic Moldova, pe Muntele Bolovanu, la altitudinea de 900 m. Aceasta este ctitorită de Vasile și Catinca Gavrilă, doi cetățeni americani de origine română. Deși pare a fi o mănăstire modestă, totuși ea îndeplinește nevoile spirituale ale enoriașilor din zonă.

Există multe locuri  pentru cei care sunt interesați de o vacanță la munte, însă  cazarea la vila Moldavia Class din Slănic Moldova este o alegere excelenta. Această vilă de lux reprezintă destinația perfectă de vacanță, mai ales dacă este vorba despre o familie sau un grup de prieteni. Vila Moldavia Class ofera pentru cazare apartamente spatioase cu dormitoar cu baie și cadă proprie si  living spațios cu loc de servit masa.

Cazarea este foarte confortabilă, apartamentele fiind dotate cu bucătărie complet utilată și cu balcoane. Bucătăria dispune de: aragaz pe gaz, filtru de cafea, cuptor electric, prăjitor de pâine, cuptor cu microunde și aparat pentru încălzit apă.

La cerere, sunt disponibile și alte servicii – saună, jacuzzi, pătuț gratuit pentru copil de 2 ani. Toate camerele au centrală proprie pe gaz, prevăzută cu termostat de ambient wireless. Toate camerele respectă cele mai înalte standarde, fiind dotate, bineînțeles, cu aer condiționat, TV, Wi-Fi etc.

Vila Moldavia Class se află la numai 500m de pârtia de schi Nemira și este un loc de cazare destinat tuturor adulților și familiilor care au copii, dar și al grupurilor de tineri care adoră pârtia sau drumețiile. Plata sejurului se face și cu tichete de masă, iar în perioada Sărbătorilor – de Crăciun, Paște, Revelion – se oferă pachete speciale, la care tarifele de cazare sunt mai avantajoase.

Adauga un comentariu