Economic Local

Șmecherul cu Ferrari, judecat la Curtea de Apel Iași pentru intrarea în insolvență a Oted Grup

Publicat: 13 dec. 2019

Autoritățile fiscale încearcă din nou tragerea la răspundere a patronului Oted Group SA, care a acumulat datorii de aproape 3 milioane de euro

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași a făcut un apel pentru „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvență” a Oted Grup SA. Intimat în acest dosar este Costel Eduard Vidrașc, care este acuzat că a adus societatea ieșeană la datorii totale de 11.166.269 lei. Firma nu mai are niciun angajat încă din 2016, dar cu toate acestea a adus prejudicii semnificative până acum. Practic, în ultimii doi ani, Oted Grup a raportat pierderi de aproape 2 milioane de lei. Creditor în dosarul de insolvență al companiei, Direcția de Finanțe Publice Iași a depus la Curtea de Apel Iași dosarul la finalul lunii noiembrie.
Acțiunea a fost făcută după ce autoritatea fiscală a descoperit faptul că firma folosită vreme de peste 20 de ani nu mai avea aproape nimic în proprietate. Următorul termen în acest dosar a fost fixat pe 27 ianuarie 2020.

Nume grele țepuite prin intermediul Oted Group

Oted Grup SA a fost vreme de muți ani un business de succes, fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice și nonalcoolice din județul Iași, cu cifre de afaceri care au depășit pragul de 40 de milioane de lei aproape în fiecare an. Aflată în faliment din 2015 din cauza datoriilor, firma nu a declarat că ar fi avut profit decât în anul 2010. Asta s-a întâmplat contrar aventurilor trăite de tânărul afacerist Eduard Vidrașc, care a devenit cunoscut în viața de noapte a Iașului după ce și-a cumpărat bolizi de lux precum Ferrari sau Maserati.

Tocmai cele mai mari firme din domeniu au fost țepuite de Vidrașc. Este vorba printre altele de SC Angeli Spumante & Aperitive SRL, care are de recuperat de la Oted Grup suma de 347.722 lei, SC Nestle Romania SRL- 3.319.728 lei, SC Romaqua Grup SA- 949.292 lei, SC Bunge Romania SRL- 322.448 lei, Tohani Distribuție SRL – 141.006 lei, Parmalat Romania SRL – 156.320 lei, Red Bull Romania SRL- 180.627 lei și așa mai departe. Printre firmele păgubite se număra Compania Cotnari, cunoscutul producător de vinuri din România și firma Nestle Romania.loading...

Adauga un comentariu