Local

SMURD Iași a intervenit la incendiul de la spitalul din Suceava

Publicat: 03 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
SMURD Iași a intervenit la incendiul de la spitalul din Suceava
SMURD Iași

Prof. dr. Diana Cimpoeșu menţionează faptul că datorită calității de coordonatori regionali, SMURD Iași a trimis echipaje la incendiul de la spitalul din Suceava. Coordonatorul UPU-SMURD Iași a menţionat faptul că, din fericire, mașinile de transport victime multiple nu au transportat pacienți către Iași.

Vă aducem aminte faptul că Planul Roșu a fost activat în această dimineață la Suceava unde o cameră dintr-un spital a ars. Au fost evacuați sute de pacienți și din fericire nu s-a înregistrat nicio victimă.

SMURD Iași a intervenit la incendiul de la spitalul din Suceava

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a explicat faptul că SMURD Iași a intervenit la incendiul de la Spitalul din Suceava, așa cu o cere protocolul. La Suceava au plecat, de la Iași, 3 mașini de victime multiple în care se aflau medici și asistente. Totuși, în timplul deplasării la Suceava s-au primit informații referitoare la faptul că nu există persoane care să necesite intervenție medicală:

Conform prevederilor din Planul Roșu, ca și coordonatori regionali pe SMURD am fost implicați în sprijinul colegilor de la Suceava. Au plecat imediat cele trei mașini de victime multiple, medic și asistent în sprijinul colegilor de la Suceava. În timpul deplasării şi la momentul ajungerii la Suceava s-au primit informații că toate persoanele implicate au fost evacuate și că nu există niciun pacient care să necesite transfer către un spital din Iași. A fost o bucurie, a fost o bucurie că s-a putut face drumul înapoi fără vreun pacient în stare critică. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași

Planul Roșu a fost declanșat în urma unui incendiu de la Spitalul din Suceava

În cursul nopţii trecute în judeţul Suceava a fost declanșat planul roșu de intervenție după ce un incendiu a izbucnit la un spital. La fața locului au ajuns toate forțele de intervenție disponibile la acea oră. Pompierii au lichidat incendiul dar au evacuat peste 300 de persoane. Printre persoanele evacuate se aflau și zeci de nou-născuți:

Pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Inițial, la fața locului s-au deplasat forțele și mijloacele de la Detașamentul de Pompieri Suceava (5 autospeciale cu apă și spumă, o descarcerare ușoară, o autoscară de intervenție la înălțime, o ambulanță SMURD B2 și o Autospecială de Tranport Personal și Victime Multiple – ATPVM) , ulterior fiind activat și Planul Roșu de Intervenție. (…) au arătat cei de la ISU Suceava.

Iată primele imagini de la incendiul de la Spitalul Județean Suceava.

Adauga un comentariu