Local

SMURD Iași, misiuni pentru doi copii din Ucraina. Aceștia primesc tratament de specialitate la Iași

Publicat: 03 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
SMURD Iași misiuni pentru doi copii din Ucraina. Aceștia primesc tratament de specialitate la Iași
SMURD Iași

Au fost efectuate misiuni pentru doi copii din Ucraina de către SMURD Iași. Un copil în vârstă de un an și jumătate diagnosticat cu o tumoră a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” pentru a primi tratament de specialitate.

„Vineri, SMURD Iași a efectuat două misiuni pentru copii din Ucraina, misiuni inițiate încă de Joi. De la Chișinău am transferat terestru prin Vama Sculeni un copil de un an și jumătate diagnosticat la ajungerea din Ucraina, în Republica Moldova cu o tumoră renală. L-am preluat și a fost adus de la vama la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” pentru diagnostic cu biopsie și tratament”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Un alt copil a fost ajutat de SMURD Iași. Acesta a ajuns tot la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

„În cooperare cu un echipaj din Cernăuți am adus un nou născut din mamă surogat cu infecție respiratorie de la Vama Siret cu elicopterul SMURD l, cu incubator, tot la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. Nou născutul va trebui sa ajungă la Brăila, la părinții lui”, a mai spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Adauga un comentariu