Culinar

Șnițele cu iaurt, fragede și gustoase. Secrete culinare pentru o mâncare savuroasă

Publicat: 21 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șnițele cu iaurt fragede și gustoase. Secrete culinare pentru o mâncare savuroasă
Șnițelele cu iaurt pot fi servite simple sau alături de o salată cu verdețuri proaspete.

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, putem face niște șnițele cu iaurt, fragede și gustoase. Șnițelele pot fi făcute cu carne de pui sau de porc, iar dacă folosim câteva condimente inedite, preparatul culinar va fi irezistibil. Iată câteva secrete culinare pentru o mâncare savuroasă.

Șnițele cu iaurt, fragede și gustoase

Delicioasele șnițele de pui sau de porc sunt ușor de pregătit și ideale de servit la orice masă. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Șnițelele făcute cu iaurt au o textură aparte, sunt pufoase, fragede și aromate.

Compoziția prin care vom da carnea de pui sau de porc se face din ouă, făină, iaurt și condimente aromate. La fel de bine, carnea trebuie să fie fragedă și bine condimentată. Șnițelele merg servite simple sau cu o garnitură gustoasă. Putem pregăti o salată de verdețuri proaspete, o porție de cartofi prăjiți sau un sos aromat.

Pe lângă șnițele, putem pregăti și un escalop de pui cu ciuperci. Acest preparat culinar este sănătos, gustos și sățios. Este gata imediat, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pe placul multora dintre noi sunt și chiftelele făcute din carne tocată de porc și vită.

Pentru a obține niște chiftele pufoase, carnea trebuie să fie bine condimentată și frământată. Șnițelele și chiftelele sunt delicioase și ideale de servit la orice masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține un preparat delicios

Pentru gustoasele șnițele cu iaurt vom avea nevoie de 1 piept de pui, 1 ou, 3 linguri de iaurt, 1 lingură de apă minerală, 3 linguri de făină, sare, condimente și ulei pentru prăjit.

Mai întâi se pregătește pieptul de pui. Se dezosează și se taie fâșii potrivite. Pentru a se frăgezi carnea, se bate cu ciocanul de șnițele. După aceea se pune sare și se condimentează carnea și se lasă deoparte timp de 15 minute. Între timp se pregătește compoziția prin care vom da carnea de pui.

Într-un bol se amestecă oul cu sarea, iaurtul și apa minerală apoi se adaugă făina. Se amestecă foarte bine pentru a se omogeniza toate ingredientele. La final, trebuie să obținem o compoziție cremoasă, ca o smântână.

Se pune ulei la încins într-o tigaie apoi se ia câte o fâșie de piept de pui și se dă prin compoziția făcută anterior. Se pune șnițelul în tigaie și se prăjește pe ambele părți. Delicioasele șnițele se scot pe un platou peste care am pus prosoape de hârtie care să absoarbă uleiul din șnițele.

Vom obține niște șnițele gustoase, fragede și aromate, pe placul tuturor celor de la masă. Șnițelele cu iaurt pot fi servite simple sau alături de o salată cu verdețuri proaspete. La fel de bine, șnițelele merg cu o garnitură din cartofi prăjiți cu sos de roșii și usturoi. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Șnițelele pot fi făcute la orice ocazie, chiar și la mesele festive alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu