Magazin

Soba pe gaz si versatiltatea utilizarii sale

Publicat: 18 oct. 2019

Despre confortul ambiental cu totii suntem de acord ca trebuie sa fie cel putin rezonabil in special pe timpul iernii. Cu o soba pe gaz obtinerea unui rezultat optim este acum la indemana datorita variantelor pe care producatorul le ofera. Alegerea produsului se va face verificand daca puterea sa medie de incalzire poate face fata volumului spatiului ce trebuie conditionat prin incalzire. Este util sa existe o marja de siguranta in plus in privinta puterii pentru situatii in care temperaturile scad foarte mult.

Principalul avantaj pe care soba pe butelie il furnizeaza este mobilitatea cu care proiectantii au dotat-o. In cazul in care veti alege sa folositi o soba pe butelie, corpul acesteia va putea fi mutat pe propriile roti dintr-o camera in alta. Chiar si daca este necesar sa o relocati, soba pe gaz nu este grea. Corpul ei, fara butelie, cantareste in jur de 8 kg, iar dimensiunile sunt convenabile pentru a fi transportata cu un autoturism obisnuit.

Trebuie remarcat ca aceasta gama de produse sunt utilizabile doar in configuratia de alimentare cu butelie cu gaz butan sau gaz propan.

Cel mai avantajos este sa alegeti pentru fiecare incapere cate o soba pe gaz dimensionata corespunator, pentru ca este de presupus ca spatiile nu sunt egale si sunt folosite diferit unele fata de celelalte. Mai mult, puteti alege o soba pe butelie si in functie de culoarea preferata pentru a integra produsul in conceptul de design cu care ati decis sa aranjati incaperea.

Daca va puneti in mod justificat intrebarea „Cat de sigura este o soba pe butelie?”, raspunsul vine chiar din caracteristicile tehnice pe care producatorul le arata. Produsele din gama sunt dotate cu senzori speciali pentru depistarea aparitiei dioxidului de carbon in aerul incaperii in care soba pe butelie este pusa in functiune. La depistarea acestui gaz toxic, supa de alimentare a sobei este actionata automat in pozitia inchis si se elimina orice risc potential.

In plus pentru si mai multa siguranta soba pe butelie este dotata si cu alti senziri care acoperea cele mai diverse situatii ce ar putea aparea in functionarea sa. Este vorba despre un sistem performant care supravegheaza prezenta flacarii si inchide alimentarea daca flacara se stinge accidental. Un alt sistem de protecie inteligent va sesiza lipsa oxigenului din incapere si similar va opri alimentarea cu gaz. In plus, sistemul de protectie care opreste functionarea sobei daca aceasta nu este pozitionata perfect orizontal pe suprafata pardoselei, previne eventuale situatii de rasturnare a acesteia.

Avand la dispozitie toate aceste functii de protectie la utilizarea oricarui model de soba pe gaz este de inteles ca domeniul sau de utilizare se poate extinde catre orice locatie rezidentiala sau comerciala, cu conditia ca produsul sa fie coordonat din punct de vedere al capacitatii de incalzire pentru spatiul in cauza.

Solutia este extrem de utila in mod deosebit pentru locatii in care nu exista nicio alta posibilitate de incalzire, sau atunci cand pentru o perioada scurta de timp exista defectiuni in reteaua de alimentare ce asigura in mod obisnuit incalzirea locuintelor, caselor individuale sau corpurilor de cladiri pentru birouri ori comert.

Inainte de a cumpara o soba pe butelie verificati care este modelul de butelie pe care aceasta il poate suporta, deoarece produsul nu este pus in vanzare cu sursa de alimentare. Unele modele, in functie de oferta, se vor furniza impreuna cu alte accesorii care tin de alimentarea lor cu combustibil. Este vorba despre un furtun dedicat pentru conectarea buteliilor cu gaz, precum si un regulator de presiune.

Pentru montaj preferati o interventie profesionala si acreditata de distribuitorul de gaz local. Este mai curand convenabil sa stiti ca nivelul conexiunilor este perfect incat sa va bucurati din plin cand folositi aceasta soba pe gaz.

 loading...

Adauga un comentariu