National

Șoc la Dinamo! Atacantul Magaye Gueye, depistat pozitiv cu cocaină

Publicat: 09 mart. 2021
Magaye Gueye
Atacantul Magaye Gueye a fost depistat pozitiv cu cocaină

Atacantul dinamovist Magaye Gueye (30 de ani) a fost depistat pozitiv cu cocaină, în urma controlului efectuat de ANAD la meciul Dinamo – Steaua din Cupa României, informează gsp.ro.

Conform sursei citate, jucătorul a fost suspendat provizoriu, iar ANAD a notificat clubul Dinamo în legătură cu acest caz. LPF, COSR şi Federaţia au fost, de asemenea, înstiinţate.

Dinamo s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins, la 10 februarie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), rivala FCSB, deţinătoarea trofeului.

La pauza meciului dintre Dinamo și FCSB, ANAD a decis să facă șase teste anti-doping, câte trei pentru fiecare echipă. Din informațiile Digi Sport, testarea a venit la inițiativa forului condus de Cristi Balaj, nu la solicitarea vreuneia dintre echipe.

În schimb, cu o săptămână înainte de meciul din Cupă, suporterii-acționari ai celor de la Dinamo solicitau o testare anti-doping, având suspiciuni că fotbaliștii de la FCSB ar apela la practici interzise de regulament.

„Sunt transmise informații, cu tot respectul pentru galeria lui Dinamo, cum că au făcut comandă pentru control la meciul din campionat. Nu făcuseră. Aceeași galerie a spus că are informații că au fost anunțați și că ei au informații”, spunea Cristi Balaj, președintele ANAD, după controlul efectuat la meciul din Cupă.

Cât a costat testarea antidoping de la meciul Dinamo-FCSB

Preţul pentru fiecare test în parte este de 1.550 de lei. 900 de lei costă recoltarea probei şi 655 de lei este costul analizei. E obligatoriu ca numărul de fotbalişti testaţi să fie par, desemnaţi prin tragere la sorţi de la cele două echipe.

La un calcul sumar, testarea efectuată miercuri seară la Dinamo-FCSB va costa ANAD aproximativ 9.300 de lei, adică aproape 2.000 de euro.

Doar atât costă ca să fii sigur că nimeni nu trişează.

Adauga un comentariu