Actualitate

Șoc pe piata TV din România! Realitatea TV s-ar putea inchide

Publicat: 14 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șoc pe piata TV din România Realitatea TV s-ar putea inchide

Un cunoscut avocat din România anunţa că piaţa TV din România ar putea avea un şoc. Gheorghe Piperea anunţa că Realitatea TV se va închide. Falimentul televiziunii este, în viziunea lui, inevitabil. Deşi judecătorul a amânat dispunerea falimentului, licenţa televiziunii expira pe 30 octombrie. Conform avocatului, CNA nu poate să reinoiasca licenţa în condiţiile unui iminent faliment.

„În privinţa falimentului Realitatea Media, ICCJ a pronunţat recent două soluţii care „întăresc” starea terminală a moralistei televiziuni, dătătoare de europarlamentari nomber one:

(i) o cerere de revizuire a deciziei din martie a CAp Bucureşti, care a decis falimentul, a fost respinsă în 18 septembrie, că tardiv formulată (mari avocaţi tre’ să aibă zisa falita ca să comită o asemenea gugumănie);

(ii) o mizerie de tertip al judecătorului sindic, care s-a considerat „necompetent” să dispună falimentul, trimiţând dosarul la ICCJ pentru a soluţiona un inventat conflict negativ de competenta cu CAp Bucureşti, cu consecinţa suspendării dosarului până la noi ordine, a fost înlăturată de aceeaşi ICCJ pe 8 octombrie, când a statuat că nu există niciun conflict de competenţă.

Aşadar, judecătorul sindic din dosarul Realitatea Media trebuie să dispună falimentul (btw, zisul judecător sindic nu mai este suspendat din profesie, continuând să distrugă credibilitatea procedurilor de insolventa).

Aceasta întrucât, în acest moment, nu numai CAp Bucureşti a statuat falimentul Realitatea Media, ci şi ICCJ.

Ce va face judecătorul sindic? Nimic. O să tragă de timp în continuare. Doar nu o să rămână fără oficina neo-sekuritatea, taman în campania electorală …

Interesant este că, în 30 octombrie, licenţa postului Realitatea tv expiră. Dacă aşa-zişii patroni (care au cocalarizat şi pitziponcizat în ultimul hal ideea de televiziune în România) nu vor aduce certificat fiscal din care să rezulte că nu mai există datorii la fisc sau un plan de reorganizare confirmat, CNA nu va mai putea reinoi licenţa de emisie a postului tv.

Numai că, ce să vezi – compania are enorme datorii la stat, inclusiv datorii cauzate de activitatea postului tv în cei 8 ani de insolventa. Şi nu există niciun plan de reorganizare – tocmai de aceea s-a şi dispus falimentul, în martie 2019, la CAp Bucureşti.

Concurenţii postului – cei care nu sunt şi ei în insolventa – ar putea avea nişte mici frustrări sau chiar motive de plângere la Consiliul Concurenţei pentru că, în timp ce ei (ca noi toţi, de altfel) îşi achita cu regularitate dările la stat, Realitatea tv tot acumulează şi pune la „discutate şi uitate” sute de milioane de lei datorie din taxe şi contribuţii neachitate la buget.

Salariaţii actuali ai postului ar putea, de asemenea, să aibă nişte pişcături la degete când încasează salariile fără taxe şi contribuţii. În caz de nevoie nimeni nu le va suporta costurile cu îngrijirea sănătăţii sau a copilului.

Ca să nu mă vorbim de restul creditorilor. În rândul cărora furnizorii de utilităţi şi proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea moralistă şi legalista televiziune vor rămâne cu buza foarte, foarte umflată”, scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

Adauga un comentariu