Local

Șocant! Trimis în judecată pentru că și-a ucis propria mamă cu sânge rece! De la ce a pornit întreg scandalul!

Publicat: 24 feb. 2020

Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe Constantin Roman (44 de ani). Individul este acuzat de omor asupra unui membru de familie. Mai exact, anchetatorii îl acuză că și-a ucis propria mamă, după o ceartă banală

Caz șocant, pe rolul instanțelor ieșene! Un individ în vârstă de 44 de ani va fi obligat să dea ochii cu magistrații, după ce a fost acuzat că și-a ucis propria mamă.
Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Roman, sub acuzația de omor asupra unui membru de familie.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Avea discernământ

În urmă cu câteva săptămâni, Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele lui Constantin Roman.

„Instanța dispune încunoștințarea autorității competente, DGASP Iași, care, împreună cu bunica maternă, va asigura, pe durata executării măsurii preventive, luarea măsurilor de ocrotire pentru cei doi copii minori ai inculpatului”, au precizat atunci magistrații.

Amintim că individul din localitatea Gâștești (Pașcani) este acuzat că și-a ucis fără milă propria mamă. Astfel, autoritățile au fost alertate cu privire la faptul că o femeie a decedat în locuința ei din Gâștești. La scurt timp, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Din păcate, echipajul medical nu a putut face altceva decât să constate decesul victimei. De asemenea, polițiștii, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au întocmit un dosar penal sub acuzația de omor.

Suspectul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”

Anchetatorii au afirmat că individul a intrat în camera mamei sale, împreună cu care locuia, iar cei doi au început să se certe de la o anexă a casei, respectiv bucătăria. Cei doi și-ar fi disputat cine ar trebui să stea în acea anexă. Oamenii legii au menționat că, la un moment dat, femeia în vârstă de 84 de ani și-ar fi mușcat fiul de 44 de ani de un deget de la mână, clipă în care individul a trântit-o pe cea care i-a dat viață cu fața pe un pat.

Anchetatorii au mai afirmat că individul a pus mâna pe un lemn de foc, cu care și-a lovit mama în ceafă de patru-cinci ori. În momentul în care a realizat ce a făcut, individul a mers la un vecin, acesta din urmă alertând autoritățile.
La scurt timp, suspectul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii au constatat că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptei.loading...

Adauga un comentariu