Prima pagină » Actualitate » Sociologul Mirel Palada, Casa de Sondare SOCIOPOL vine cu date spectaculoase legate de alegerile pentru cel mai important Sector al Capitalei României

Sociologul Mirel Palada, Casa de Sondare SOCIOPOL vine cu date spectaculoase legate de alegerile pentru cel mai important Sector al Capitalei României

18 mai 2024, 16:44,
BZI.ro, în Actualitate

La Sectorul 1 București, competiția este puternică.

Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat în prima săptămână de campanie electorală (10 – 17 mai 2024), ne dezvăluie o luptă strânsă pentru câștigarea Primăriei celui mai influent sector al Bucureștiului din punct de vedere economic.

Avem de-a face cu o cursă în trei.

Între actualul primar Clotilde Armand, din partea Alianței Dreapta Unită USR PMP FD, George Tuță, candidatul Alianței PSD PNL și fostul primar Daniel Tudorache, candidat independent. m

Toți trei sunt peste 20%. Distanța dintre ci trei este de mai puțin de 10 puncte procentuale. În ritmul actual de evoluție, oricare din cei trei poate câștiga Primăria.

Pe primul loc, Clotilde Armand, cu 30%. În scădere față de sondajele anterioare, de dinainte de începerea campaniei electorale.

Pe al doilea loc, George Tuță, cu 26%, la doar patru puncte în spatele lui Clotilde Armand. În ușoară creștere față de sondajele anterioare.

Pe locul trei, Daniel Tudorache, cu 21%, la mai puțin de 10 puncte procentuale de locul 1. În creștere puternică față de sondajele anterioare, când încă nu-și anunțase oficial candidatura și era semnificativ sub 20%.

Singurul alt candidat care trece semnificativ de pragul simbolic de 10% este candidata AUR, Ramona Bruynseels, cu 13%. În creștere semnificativă față de sondajele anterioare.

Pe alte locuri se clasează Liviu Negoiță, candidatul PU-SL și fostul primar de la Sectorul 3, cu 7%. În scădere față de sondajele anterioare. De asemenea, Mircea Andrei, candidatul AD, cu 3%.

Ceilalți candidați aflați în competiție obțin scoruri reziduale, sub 1%.

Mai au rămas trei săptămâni de campanie. În ritmul actual de evoluție a procentelor, ne așteaptă o cursă electorală foarte palpitantă.

Cine va câștiga Primăria Sectorului 1?

Spre deosebire de alte sectoare ale Bucureștiului, unde știm deja câștigătorii, de exemplu Negoiță la S3, Băluță la S4, Ciucă la S6, Sectorul 1 rămâne de departe cel mai interesant de monitorizat din toate sectoarele Bucureștiului.

Cel în care chiar avem ce urmări cu sufletul la gură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *