International

Şofer de TIR, descoperit de poliţie că se află pe traseu de 4 luni. Doarme în cabină

Publicat: 19 ian. 2021

Situaţie ciudată în Germania! Poliţiştii germani au descoperit că un şofer de TIR se afla pe drum de la mijlocul lunii septembrie 2020. Şoferul este de naţionalitate turcă, angajat la o firmă din România.

În apropiere de Berg, pe autostrada A9, şoferul fusese oprit de poliţişti pentru că depăşise viteza legală. La control au aflat cu stupoare că şoferul se afla pe traseu de nu mai puţin 4 luni şi că doarme numai în cabină. Mai mult, avea de gând să o continue aşa încă 4 luni. Acesta este motivul pentru care autorităţile din Germania au demarat cercetări şi în privinţa firmei româneşti.

Fără odihnă de 4 luni

Şoferul, în vârstă de 39 de ani, face constant transport între Austria şi Germania şi doarme numai în cabină. Cazul lui nu se afla dacă nu depăşea viteza legală cu 31 km/h, iar poliţiştii nu l-ar fi observat. A primit o amendă contravenţionala pentru că circula cu viteză mare pe aşa-numitul „Saaleabstieg”, o porţiune dificilă din autostrada A9.

Din câte se pare, firma românească la care e angajat turcul e cercetată pentru că a încălcat drepturile în vigoare ale şoferilor. Cazul însă nu este singular. Conform informaţiilor oficiale, de la începutul lunii 2020 şi până acum au mai fost depistate încă patru incidente de acest fel.

Adauga un comentariu