National

Sofer roman de TIR, intors din cursa din Italia, suspect de coronavirus

Publicat: 29 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sofer roman de TIR intors din cursa din Italia suspect de coronavirus

Un tanar sofer roman de TIR, recent intors dintr-o cursa din Italia, este suspect de infectie cu coronavirus. Tanarul s-a prezentat la Spitalul Judetean Timisoara si a fost izolat la Boli Infectioase.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat, astazi, ca este vorba despre un tanar care, in ultima perioada, a lucrat ca sofer de TIR si s-a intors din cursa din Italia.

„Este un barbat, sofer pe TIR, care a avut cursa in Italia. S-a intors si ieri a prezentat tuse, motiv pentru care s-a prezentat ca sa fie evaluat. Este afebril. I s-au recoltat analize de gripa si de corona, la gripa este negativ, asteptam rezultatele pentru coronavirus. Ramane la Boli Infectioase pana primim rezultatele. In momentul in care rezultatul este negativ va merge la izolare la domiciliu, daca este pozitiv atunci va ramane pe sectia specifica pentru pacientii bolnavi de coronavirus”, a declarat medicul Virgil Musta pentru Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Timis, evolutia starii de sanatate a femeii de 38 de ani, din Timisoara, infectata cu coronavirus, este „buna”.

„Starea pacientei este foarte buna. Doar tuseste. O evolutie buna. Ramane izolata in continuare”, a precizat Cornelia Bubatu, purtatorul de cuvant al DSP Timis.

Femeia de 38 de ani a calatorit, pe 17 februarie, in Bergamo, iar pe 25 februarie a prezentat primele simptome specifice coronavirusului.

Pana in prezent, trei persoane au fost confirmate cu coronavirus in Romania.

Adauga un comentariu