Economic Local

Șoferi, înarmați-vă cu multă răbdare! Municipalitatea a făcut anunțul. Mai multe străzi și parcări din Iași vor fi închise

Publicat: 01 sept. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Șoferi înarmați-vă cu multă răbdare Municipalitatea a făcut anunțul. Mai multe străzi și parcări din Iași vor fi închise
Mai multe străzi din Iași vor fi închise pe durata desfășurarii evenimentului

Municipalitatea a anunțat noile modificări în traficul din Iași. În perioada 8-10 septembrie 2023 vor fi mai multe restricții pe străzi

Pentru desfășurarea Raliului Iașului 2023, în perioada 8-10 septembrie vor fi luate mai multe măsuri de siguranță a circulației rutiere pe unele artere din municipiu. Raliul Iașului este o competiție oficială, a șaptea etapă a Campionatului Național de Raliuri, întrecere organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv cu acordul Ministerului Sportului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Mai multe străzi și parcări din Iași vor fi închise pe perioada evenimentului

Municipalitatea a anunțat noi restricții pe arterele din Iași. Mai multe străzi și parcări vor fi închise pentru ca Raliul Iașului 2023 să se desfășoare în condiții de siguranță.

„Astfel, traficul rutier va fi închis, restricționat în zonele și, respectiv, perioadele: aleea de acces din fața Palatului Culturii (linii de tramvai) în perioada 6 septembrie, ora 10.00 – 10 septembrie, ora 24.00 – amplasare parc service; strada I. C. Brătianu (tronson cuprins între strada Agatha Bârsescu și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt) și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (tronson cuprins între strada I. C. Brătianu și strada 14 Decembrie 1989) în perioada 7 septembrie, ora 8.00 – 10 septembrie, ora 24.00 – parc închis securizat; strada Păcurari (tronson de la intersecție cu strada Manolescu până la Pasajul Mihai Eminescu), strada Anastasie Fătu, strada Gheorghe Lascăr, strada Râpa Galbenă, strada Gării (tronson de la strada Râpa Galbenă până la strada Arcu) și bulevardul Independenței (de la Pasajul Mihai Eminescu până la strada Nicolae Bălcescu), în perioada 8 septembrie, ora 22.00 – 9 septembrie, ora 24.00 (superspeciala); Pasajul Mihai Eminescu, în perioada 8 septembrie, ora 22.00 – 9 septembrie, ora 24.00 (demontat/montat separatoare de sens și desfășurare probe raliu); se va închide parcarea de pe bulevardul Independenței (fosta Romtelecom) în ziua de 9 septembrie, în intervalul orar 8.00 – 24.00; se va închide parcarea din fața Casei de Cultură a Studenților în perioada 8 septembrie, ora 22.00 – 9 septembrie, ora 24.00”, au transmis recent reprezentanții Primăriei Iași.

Cea mai așteptată competiție auto începe pe 8 septembrie

Raliul Iașului, o competiție automobilistică de talie națională, România atrăgând sute de piloți, copiloți și entuziaști ai motorsportului, se desfășoară pe un traseu variat și provocator, într-o atmosferă vibrantă. Înainte de eveniment, orașul este împodobit cu steaguri și afișe. În ziua competiției, străzile se umplu de sunetul motoarelor puternice, iar spectatorii se adună pe marginea traseului pentru a asista la cursele spectaculoase.

Participanții se confruntă cu diverse provocări pe traseu, iar evenimentul este și o oportunitate de a întâlni piloți celebri și de a participa la activități conexe. Raliul Iașului aduce împreună pasionați de mașini de toate vârstele, transformând competiția într-o adevărată sărbătoare a vitezei și a pasiunii pentru motorsport.

Astfel, recent, municipalitatea a anunțat noile restricții. Pentru desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță, mai multe străzi și parcări din Iași vor fi închise în perioada 8-10 septembrie 2023.

Comentarii
  • Desi iesenii au comentat de vreo doi ani, ca orasul este si asa destul de poluat si au cerut lui Chirica sa scoata acesta competitie in afara orasului, in alta zona decat ca centrala, acest nesimtit face in continuare ce vrea. Lumea s-a saturat de el, de aroganta lui, asa ca este posibil ca aceasta competitie sa fie obstructionata de ieseni. Solicitam celor de la mediu sa monteze aparatura de masurare in zonele din interiorul orasului iar politiei sa ia masuri de sanctionare pentru obstructionarea circulatiei iesenilor. Pe noi nu ne intereseaza ca Chirica isi face capital electoral, dar sa-l faca tinind cont de legile in vigoare. Astfel de manifestari, ce sunt organizate netinand cont de prevederile legale, de bunul simt si de solicitarile iesenilor facute catre Primarie de ani de zile, ne fac sa ne revoltam.

Adauga un comentariu