Economic Local

Șoferii care nu achită taxele de parcometru, luați în vizor de autorități

Publicat: 11 ian. 2020

Unii șoferi consideră că pot lăsa mașinile în parcările cu plată fără să achite taxa obligatorie. Parcările speciale amenajate pe marile bulevarde de municipalitatea ieșeană sunt dotate cu aparate speciale, parcometre, care permit șoferilor să achite rapid taxele aferente. Mulți evită însă să facă acest lucru după ce își lasă mașinile în parcările speciale, iar polițiștii locali îi au în vizor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Poliție Locală au sancționat contravențional, conform hotărârilor privind aprobarea Regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării cu plată a autovehiculelor, cu amendă în valoare de 100 lei, pe numita L.R.A., deoarece a staționat în parcarea cu plată de pe bulevardul Socola, fără a achita taxa legală de parcometru”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Numeroase mașini ridicate și cu roțile blocate

Echipele din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au desfășurat activități de fluidizare a traficului rutier și pietonal, ocazie cu care au legitimat un număr de 50 de persoane. Astfel, au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 4.497 de lei. În cadrul activităților au fost ridicate 6 autoturisme deoarece staționau în locuri nepermise pe str. Lascar Catargi și bulevardul Țuțora. Totodată, în cazul a 16 autoturisme, au fost blocate roțile deoarece erau staționate și parcate neregulamentar pe str. O. Botez și str. A. Cihac din municipiul Iași.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu