Economic Local

Șoferii care staționează pe strada Palat sunt aspru sancționați

Publicat: 10 feb. 2020

Cu toate că este una dintre cele mai intense artere de circulație, iar staționarea și parcarea este interzisă pe strada Palat, mulți conducători auto sfidează legea. Astfel, în multe situații, șoferii indisciplinați blochează circulația staționând pe marginea străzii Palat, fiind vorba în special de mașini scumpe. Din acest motiv, o patrulă de polițiști locali este mereu în zonă pentru a preveni incidentele nedorite și pentru a-i sancționa pe șoferii care nu respectă regulile de parcare și staționare.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat, conform OUG 195 din 2002 – privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 725 lei și 2 puncte penalizare, pe numitul A. M., deoarece a staționat voluntar și neregulamentar cu autoturismul personal, în zona străzii Palat, pe prima bandă de circulație, stânjenind circulația din zonă”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Zeci de mașini sunt ridicate și cu roțile blocate în fiecare zi

De precizat faptul că, la sfârșitul săptămânii trecute, pe 7 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au legitimat un număr de 90 de persoane și au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 10.280 lei. Dintre acestea, 58 de sancțiuni contravenționale și 143 de puncte penalizare au fost aplicate conform O.U.G. 195 din 2002 – privind circulația pe drumurile publice. În cadrul acțiunilor au fost și 3 autoturisme ridicate deoarece staționau în locuri nepermise, iar în cazul a 25 de autoturisme au fost blocate roțile deoarece erau oprite, staționate și parcate neregulamentar pe domeniul public din Municipiul Iași.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu