Titlurile zilei

Șoferii din Iași au aflat când vor scăpa de haosul de pe bulevardul Socola. Proiectul primarului Chirica s-a prelungit timp de două luni – FOTO

Publicat: 27 apr. 2024
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Șoferii din Iași au aflat când vor scăpa de haosul de pe bulevardul Socola. Proiectul primarului Chirica s-a prelungit timp de două luni - FOTO
Timp de două luni, carosabilul de pe bulevardul Socola a fost supus unei reabilitări complete

De două luni de zile, muncitorii de la Citadin au început să lucreze la strada de pe bulevardul Socola, iar în tot acest timp a fost un haos total. Primarul Mihai Chirica a dat o comandă pentru reabilitarea completă a carosabilului

În tot acest timp, s-au creat blocaje în trafic, având în vedere că strada a fost închisă complet în unele zile. Ieșenii care circulau prin această zonă au fost extrem de furioși, ținând cont că rutele alternative pentru ocolire nu făceau față. Astfel, din Bucium, timpul de tranzitare până în centrul orașului a ajuns să fie de aproximativ două ore în unele zile.

Citadin a anunțat când se termină haosul de pe bulevardul Socola

În sfârșit, șoferii primesc și o veste bună, iar lucrările vor fi finalizate pe 30 aprilie 2024. În urmă cu câteva zile, primarul Mihai Chirica le-a cerut celor de la Citadin să rezolve cât mai repede problema, în urma numeroaselor injurii aduse la adresa sa.

„Mai avem cam 2-3 zile și este gata, mai sunt câteva capace de ridicat la cotă și cam atât. Nu se termină aici, mergem după înspre Pasajul Socola, însă nu știm când o să începem și acolo. Clar, până pe 30 aprilie, e gata această porțiune”, a spus, ieri, unul dintre muncitorii de pe bulevardul Socola.

Muncitorii de la Citadin se ocupă, zilele acestea, de ridicarea capacelor la cota drumului și de asfaltări punctuale.

„Lucrările de pe bulevardul Socola vor fi finalizate pe 30 aprilie”, a transmis Marius Ionescu, directorul general Citadin SA.

De asemenea, localnicii sunt fericiți că au scăpat de acest șantier și se pot întoarce la viața lor liniștită.

„Văd că lucrează la canale acum, o dat Domnul să termine și strada asta, că de atâta timp ne-au înnebunit cu ea. Parcă a fost un proiect de mare amploare și a fost nevoie de mii de muncitori. Bine că s-a terminat, vedem ce vor mai face și după alegeri, dacă își vor mai aminti de noi cei de la conducere”, a spus Victor, un localnic din zonă.

Se va lucra doar noaptea pe următoarele porțiuni

Primarul Mihai Chirica a dat ordin special ca pe următoarele porțiuni, înspre Bucium, să se lucreze doar noaptea. După haosul creat în trafic, ieșenii s-au revoltat împotriva conducerii, pentru cum a fost gândit proiectul.

„Nu este atât de ușor, mai treceau unii pe lângă noi și ne claxonau, noi ne facem treaba, ce vină am eu că nu are el pe unde să treacă cu mașina. Încă nu am primit niciun ordin, însă am auzit că vom lucra pe timp de noapte pe următoarele porțiuni. Inginerul stabilește cum trebuie să intervenim, noi doar muncim” a mai adăugat muncitorul.

Lucrările de pe bulevardul Socola vor fi finalizate, în câteva zile, de către muncitorii de la Citadin. Pe următorul segment, traficul va fi închis doar pe timpul nopții, pentru a nu se crea din nou haos pe străzi.

Comentarii
 • Lucrarile nu continua spre pod ci spre Baza 3.
  Scrieti numai niste bazaconii cum tot ati anuntat si inchiderea totala a strazii de mai multe ori, lucru care nu s-a intamplat

 • De 2 luni, lucrarea de pe Bdul Socola, de altfel, inutila pentru ca erau multe alte prioritati, arata situatia in care se afla orasul. Chirica isi bate joc de toti, firmele primariei, Citadin in cazul acesta, nu au utilaje si nici oameni calificati, singura lor expertiza fiind peticeala de mintuiala pe bani multi si necontrolati.
  Situatia aceasta de pe bdul Socola e un bun studiu de caz.
  Mai intii, cum poate un primar sa-si bata joc de cetateni, fara ca acestia sa aiba vreo reactie.
  Apoi, cum autoritatile in drept (Politie, DSP, Garda de mediu, Agentie de mediu etc), corupte si ineficiente, pot sa nu faca nimic la faptul ca, zilnic, de peste o luna, aceasta artera de circulatie nu este practicabila iar administratorul drumului trebuie sanctionat, ca iesenii sint obligati sa inghita tone de praf si sa-si distruga masinile.
  Mai este apoi faptul ca opozitia din Consiliul local sau candidatii la primarie care spun ca vor face si drege nu fac nimic serios in aceasta situatie. Postarile pe Facebook si impartirea de pliante colorate prin parcuri nu mai servesc de mult la gravitatea acestei situatii.
  Si nu in ultimul rind, vedem cum cetatenii, batjocoriti de primarie si serviciile publice, de institutii precum politia, garda de mediu, la aceasta lucrarea organizata in debandada, stau linistiti acasa, ori injura in timpul zecilor de minute in care isi distrug masinile si sanatatea cit traverseaza bulevardul.
  Imaginati-va ce ar fi fost ca simbata tracuta, sau ieri seara, ori diseara sa miine dimineata, sa fi iesit pe bdul Socola vreo 300-400 de cetateni care sa protesteze la batjocura primariei cu aceasta lucrare.
  Imaginati-va si starea lui Chirica din birlogul lui, a directorului Citadin, a sefului Politiei, a lui Bodea, Chichirau etc si altii.
  Va garantez ca s-ar fi schimbat multe daca macar o zi, o mina de oameni s-ar fi mobilizat din spirit civic ori la chemarea unor lideri si ar fi protestat de-alungul bdlui Socola pina in Podu Ros, in fata la PNL, pentru ca acolo e sursa raului pentru oras si apoi in fata la primarie.
  Nu exista asa ceva si nu va exista pentru ca cetatenii nu au demnitate, iar liderii opoziitie sint foarte slabi. In consecinta, avem ceea ce vedem si asa va mai fi mult timp de acum incolo.

 • Cine permite si acopera acest jaf din banul public ? Salariile directorilor şi membrilor din consiliile de administraţie din subordinea Primăriei/CL Iaşi:

  CITADIN SA – 1.188,860 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 3 directori executivi – 17.550 lei net / lună / director, 4 membri CA – 3.546 net / lună
  SPAŢII PUBLICE S.A. – 1.507.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 2 directori executiv, Director general – 22.707 lei net / lună,
  Director executiv – 19.126 lei net / lună, 4 membri CA – 6.092 lei net/ lună
  SALUBRIS S.A. – 1.238.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director executiv – 26.714 lei net / lună, 6 membri CA – 5.563 lei net/ lună
  COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC S.A. – 2.044.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 4 directori executivi – 17.550 lei net / lună, 5 membri din Consiliul de Administraţie – 5.960 lei net / lună
  ECOPIATA S.A. – 642.800 lei / lună (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 21.645 lei net/ lună, 4 membri în CA – 2.340 lei net/ lună,
  S.C. Termo Service S.A. – 658.000 lei / an (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 15.210 lei net / lună, 4 membri CA – 4.212 lei / net lună

 • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
  Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
  Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Nu uitati familiile lor, in medie 3 persoane. Mai adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei, familiile lor si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
  Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
  Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! A obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

 • Daca s-ar scoate masinile parcate ilegal de pe prima banda ar fi traversata mai repede zona. Si aglomeratia e cauzata doar de masini.

 • Zau? Aglomeratia e cauzata de oameni, masinile nu umbla de capul lor.
  E ca si cum ai acuza arma de crima, nu omul care a manuit-o. Hai ca e usor cu logica.

 • Am un porsche 911 din 2021……..cateva afaceri si totuși merg zilnic cu trotineta electrica……. Se poate? Eu zic ca DA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu