Economic Local

Șoferii nedisciplinați îngreunează circulația autobuzelor și tramvaielor

Publicat: 29 nov. 2019

În condițiile în care sunt desfășurate lucrări edilitare pe mai multe artere de circulație din Iași, traficul rutier se desfășoară în condiții greoaie. Chiar și în aceste situații, mulți conducători auto nedisciplinați staționează autoturismele pe căile de acces a tramvaielor sau în stațiile de transport public. Asta îngreunează și mai mult traficul rutier, dar mai ales al mijloacelor de transport public.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Poliție Locală au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 290 lei și două puncte penalizare, pe numitul N.O., domiciliat în județul Iași, deoarece a oprit voluntar autoturismul personal în stația CTP de pe strada Străpungere Silvestru, împiedicând accesul mijloacelor de transport în comun în stație”, au precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Apel către șoferi pentru facilitarea transportului public

Conducerea Companiei de Transport Public Iași a făcut de nenumărate ori apeluri în rândul conducătorilor auto pentru a facilita circulația mijloacelor de transport în comun. Astfel, se recomandă conducătorilor auto să nu circule pe calea de rulare a tramvaielor și să nu staționeze la semafor pe șine. Totodată, prima bandă de circulație pe marile artere de circulație din oraș este destinată mai ales circulației autobuzelor CTP Iași.

Se modifică circulația autobuzelor și tramvaielor în weekend

În ziua de sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 09:00 – 12:00, și duminică, 1 decembrie, până la ora 15:00, circulația mijloacelor de transport public va fi oprită pe tronsonul cuprins între intersecția Străzii Anastasie Panu cu Strada Elena Doamna. Totodată, circulația va fi închisă și între intersecția Străzii Palat cu Strada Sf. Lazăr. Astfel, în perioada respectivă, traseul 9 de tramvai va fi deservit de autobuze. De asemenea, pe 30 noiembrie, în intervalul orar indicat, pe tronsonul Podu Roș – Târgu Cucu, traseele de autobuz 9, 28 și 41 vor fi deviate pe Splai Bahlui Mal Drept – Bd. Prof. D. Mangeron – Tudor Vladimirescu – Bucșinescu – Elena Doamna.

Totodată, pe data de 1 decembrie, pe același tronson, în intervalul orar 07:30 – 12:30, autobuzele de pe traseele menționate vor circula pe itinerariul respectiv, iar între orele 12:30 și 15:00, traseele de autobuz 9, 28 și 41 vor circula din Podu Roș pe strada Sf. Lazăr spre Tg. Cucu și returloading...

Adauga un comentariu