Șoferii nu au voie să facă asta la volan! Amenzile sunt usturătoare

Șoferii nu au voie să facă asta la volan! Amenzile sunt usturătoare

11 iun. 2024, 11:29,
BZI.ro, în International

Legea prevede amenzi usturătoare pentru anumiți șoferi. Este vorba despre o sancțiune de peste 500 de lei și trei puncte de penalizare.

O prevedere legală mai puțin cunoscută stabilește amenzi de peste 500 de lei și trei puncte de penalizare pentru anumiți șoferi din Marea Britanie. Mai precis, paragraful 97 din Codul Rutier prevede că automobiliștii trebuie să conducă încălțați cu încălțăminte care „nu împiedică folosirea comenzilor în mod corect”.

Mulți șoferi se pot confrunta cu această problemă

Pe măsură ce vremea se încălzește, mulți conducători auto renunță la încălțămintea de iarnă pentru ceva mai ușor. Totuși, acest lucru le-ar putea face probleme. În cazul în care un șofer este implicat într-un accident sau este oprit de polițiști, încălțămintea precum șlapii îi va aduce, cel mai probabil, o amendă.

Potrivit legii din Marea Britanie, amenda poate fi de până la 100 de lire sterline, respectiv 116 euro sau aproximativ 578 de lei. Trebuie menționat că vor fi acordate și trei puncte de penalizare, potrivit The Sun.

Îmbrăcămintea sau încălțămintea care restricționează mișcarea poate avea un impact asupra șofatului
Un expert în asigurări auto a oferit mai multe explicații. Potrivit sursei menționate, îmbrăcămintea sau încălțămintea care restricționează mișcarea poate avea un impact asupra șofatului.

„Poate fi derutant să cunoști regulile atunci când vine vorba de a conduce îmbrăcat și încălțat corect. Și, având în vedere că vremea se încălzește, iar mulți trec la garderoba de vară, este important să știți cum ar putea avea acest lucru un impact asupra condusului dumneavoastră. Dacă îmbrăcămintea sau încălțămintea vă restricționează mișcarea, ați putea constata că acest lucru are un impact asupra șofatului dumneavoastră”, a declarat Louise Thomas, expert în asigurări auto, potrivit sursei menționate.

Pantofii cu tocuri înalte sau platforme sunt interziși

Deși nicio lege nu interzice în mod specific vreun articol vestimentar, șoferii ar trebui să fie întotdeauna atenți la orice ar putea avea un impact asupra controlului asupra mașinii. Acest lucru înseamnă că pantofii cu tocuri înalte sau platforme sunt la rândul lor interziși.

Potrivit autorităților din Marea Britanie, pantofii trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

  • să aibă o talpă nu mai groasă de 10 mm;
  • talpa nu trebuie să fie prea subțire sau moale;
  • să ofere suficientă aderență pentru a împiedica alunecarea piciorului de pe pedale;
  • să nu fie prea grei;
  • să fie suficient de înguste pentru a evita apăsarea accidentală a două pedale deodată;
  • să nu limiteze mișcarea gleznei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *