Local

Şoferul CTP Iaşi care a afişat mesaje anti-vaccinare pe geamul unui autobuz a fost concediat

Publicat: 24 sept. 2021
autobuz CTP Iași cu un mesaj în parbriz
Compania de Transport Public Iași a mai dat afară un șofer, după ce acesta a lipit pe parbriz un mesaj anti-vaccinare

Directorul CTP Iaşi, Cristian Stoica, a anunţat astăzi, 24 septembrie 2021, faptul că şoferul care a afişat mesaje împotriva vaccinării anti-Covid-19 pe geamul unui mijloc de transport în comun a fost concediat. Acestuia nu i s-a desfăcut contractul de munca din cauza mesajului publicat, ci pentru fapta care a fost în forma continuata, timp de 3 zile.

„Comisia de disciplină a analizat documentele, faptele şi a decis desfacerea contractului de muncă al şoferului, nu pentru mesaj în sine, ci pentru faptul că nu are voie să afişeze nimic neautorizat în mijloacele de transport. Niciun angajat al nostru. Fapta a fost în forma continuata, 3 zile la rând, deşi i s-a explicat că nu este ok conform regulamentului de ordine interioară şi drept urmare asta s-a decis. Salariaţii noştri nu au voie şi nu este ok să ne pună pe noi într-o situaţie delicată. Ei trebuie să vină la serviciu şi să conducă, asta este atribuţiunea lor. Nu să afişeze, dacă vor să o facă şi să afişeze, noi nu îngrădim dreptul la opinie, dar trebuie să o facă acasă la el, în mod particular, pe maşinile lor, nu pe mijloacele societăţii”, a declarat Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Public Iaşi.

Prima reacție a CTP Iași, după ce un șofer a afișat mesaje împotriva vaccinării anti-Covid-19 în parbrizul autobuzului

La jumătatea lunii septembrie 2021, un șofer de autobuz din Iași a lipit în parbrizul autovehicului pe care îl conducea mesaje împotriva vaccinării. Conducerea Companiei de Transport Public Iași a transmis la acel moment că șoferul este certat disciplinat pentru afișarea în mod nelegal a unor mesaje anti-Covid-19.

„Un conducător auto al CTP Iași este cercetat de către Comisia de disciplină a instituției, în urma afișării, în mod nelegal, pe parbrizul autobuzului pe care îl conducea, a unor mesaje anti-vaccinare. Conducerea instituției a luat act de îndată de comportamentul neadecvat al angajatului în cauză și a demarat o anchetă internă, întrucât afișajul în mijloacele de transport public din Iași este permis doar cu aprobarea conducerii companiei.

Din primele cercetări, a reieșit faptul că șoferul a lipit materialele menționate în timpul serviciului, după ce a ieșit din garaj, în urmă cu două zile, și a fost obligat să le îndepărteze de către reprezentanți ai CTP Iași, abilitați să monitorizeze activitatea conducătorilor mijloacelor de transport public. În cursul zilei de vineri, 17 septembrie 2021, Comisia de conciliere se va întruni pentru a propune modul în care conducătorul auto ar putea fi sancționat disciplinar, conform dispozițiilor prevăzute de Regulamentul de Ordine Interioară și Codul Muncii. Decizia finală va fi luată de către conducerea CTP Iași”, a transmis în urma cu aproximativ două săptămâni, Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

CTP Iași, despre amplasarea de afișe în mijloacele de transport în comun

Compania de Transport Public Iași a transmis faptul că respinge practicile care contravin legii și sancționează comportamentul angajaților care pot afecta comunitatea.

„Compania de Transport Iași respinge categoric astfel de practici care contravin legii și sancționează orice comportament al angajaților care aduce prejudicii imaginii instituției și afectează comunitatea. Potrivit politicii instituției, dreptul la liberă exprimare a fiecărui angajat este garantat, însă pentru amplasarea de afișe în mijloacele de transport public este necesară obținerea aprobării de la conducerea companiei”, a mai spus directorul CTP Iași.

Reamintim faptul că în luna iunie a anului în curs, CTP Iași a dat afară mai mulţi şoferi care au fost prinşi băuţi la serviciu.

Comentarii
 • Bine ca pe soferii care conduc beti nu ii concediati. Ii concediati pe cei care au curajul sa deschida gura si sa se opuna spalarii creierelor, RUSINE CTP !

 • Mai Vaccin, mesajele astea se adreseaza celor care au deja spalat creerul! Atat timp cat vaccinul nu este obligatoriu, acesta nu este un protest. Iar protestul nu se face utilizand obiecte din inventarul statului care ofera vaccin gratis.

 • Lasa, nu-l mai caina tu pe soferul acela. El deja avea creierul spalat, si nu cu vaccin. Mi se pare incredibil cum puteti sa tineti cont de parerile primitive ale unora care habar nu au de medicina, chimie, biologie, genetica. Asta, probabil, ca atat puteti intelege. E tragic cat de repede se degradeaza specia umana. Cainii stiu sa traverseze strada pe culoarea verde a semaforului, ursii deschid tomberoanele, pisicile stiu sa deschida frigiderele, iar noi oamenii nu mai stim nici cate degete avem.

 • :)))) un sofer de autobuz se opune spalarii creierelor, el find un savant cu studii mega superioare si are habar de spalatul creierului… :)) De antene 5G nimic? Pamantul e plat ca si creierul lui sau rotund? Vad ca are si fani deja… pe „vaccin” :))

 • Bine i-a făcut. Din cauza unora care nu au nicio pregătire medicală dar se cred deștepții pământului și au determinat pe alții să nu se vaccineze acum spitalele sunt pline și au început să moară pe capete. Peste 90% din cei internați în ATI Covid în stare gravă sunt nevaccinati

 • promovati pedofilia, homosexualismul, dar ceva de drepturile omului nimic, nu ma voi vacsina pana ce guvernu isi va asuma raspunderea pentru decedatii din cauza vacsinului si nimeni din familia mea nu o va face, daca voi sunteti, ne spuneti si noua ca tot suntem asa prosti ce face vacsinul ca nu inteleg nimic din 200 pagini de prospect domnule dr vaccinat

 • Castoliga in instanta.Dar ce fapta reprobabila a facut?Era la prima abatere?Mai fusese sanctionat.?Pentru atat, instanta va anuleaza decizia!Sanctiunea trebuie sa fie in corelatie cu gravitatea abaterii.Circ de dragul pnl!

 • A fost concediat ca si-a spus parerea in timp ce la stat curvele sunt angajate ca secretare ori consiliere, angajatii din primarii , societati sunt inruditi intre ei peste 50 %, directorii fot angajatele, soferii fura motorina si piesele, toti dau la spate marfa si materiale, fura la pontaj ore, nu produc nimic valoare !, cu astia cum facem ?

 • Stoica, se apropie funia de par. Vei raspunde in penal pentru toate măgăriile. Treaba e ca il tragi si pe Chirica dupa tine. Tu si Broscoiul sunteti vizați.

 • Si de platit si de anulat miliardele facute de ratc sterse cu buretele de escrocu de primar dar platiti din taxele si impozitele fraierilor si oilor de ieseni

 • Pentru Razvan . Auzi, mancatorule, dar statul poate sa foloseasca infrastructura publica si privata pt a impune o propaganda mincinoasa, al carei rezultat e un genocid, ambele pe model nazist?

 • Un tramvai Pesa vechi de ce costa 2 milioane de Euro? Aceasta afacere pe banii nostri trebuie cercetata de DNA. Este imposibil de crezut , nu se justifica nicidecum 2 milioane de Euro. E plin orasul asta de vechituri mai lipsea tramvaie uzate la pretul de 2 milioane Euro. Sesizare obligatoriu la DNA!

 • Atatia cretini se ascund dupa un nume fals ca nu e de mirare ca debiteaza numi prostii.PORCILOR NU VREAU SA MA VACCINEZ CA VACCINUL NU E TESTA DECAT PE VOI IDIOTILOR.uN VACCIN NU SE FACE IN CATEVA LUNI CI IN ANI DE ZILE.

 • Iar noi îți vom pregăti un sac negru, pentru că la ATI nu mai sunt locuri.
  P.S. Să încălzești bine locul când ajungi și pentru ceilalți.

 • În Germania s-a dat lege. Cei bolnavi de covid internați în spital și nu sunt vaccinați își plătesc spitalizarea (dacă mai scapă ) iar cei din carantină nevaccinati nu primesc nici un ajutor de la stat (concediu medical plătit etc.)

 • Idioților,nu vedeti că totul se face cu forța, citiți interviul cu distinsul domn prof .Rafila,si luminativa,cand a inceput ,,pandemia” toata lumea era oki si ureki la El,acum
  …au bagat spaima n voi, e ca pe timpul inchizitiei,o infirmieră cu 8 clase si calificare 3 luni,e ,,dzeu” acum intrun spital lepadaturilor..ce nu înțelegeți! Nu va primește copiii la scoala,in camine ,la facultate etc daca nu l bagi ,,rahatu „in tine! Copiii de 6#12 ani vroiau sa i anihileze…au revenit asupra deciziei a doua zi !Fraierilor…

 • Controlorii care put a bautura ce fac japca la banutii copiilor si a batranilor nu ii vede nimeni ? De ce tagganii urca tot timpu fara bilet si nu sant amendati ? Pt ca romanasii sunt blanzi si nu va dau in cap ? Pana cand va merge asa borfasi si curve ctp iasi ???

 • Din cauza unora ca Gigi o sa intram în gaura cu toții.Gigi crede ce se spune la tv dar săracul are o gaura în loc de cap.El nu știe ca majoritatea celor internati sunt vaccinați.Oricum Gigi,pregătește te pt doza 3,4,5…..8
  Stai jos Gigi,ești prost!!

Adauga un comentariu