National

Șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai a fost oprit de două ori în trafic cu câteva ore înainte de tragedie

Publicat: 21 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai a fost oprit de două ori în trafic cu câteva ore înainte de tragedie
Șoferul drogat a mai fost oprit de două ori de poliție

Tânărul în vârstă de 19 ani, care a fost implicat în accidentul din 2 Mai ce a cauzat decesul a doi tineri, a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de tragedie. În timpul celei de-a doua opriri a autoturismului său de către polițiști, aceștia au descoperit un joint și patru pastile de bromazepam în mașină. Tânărul a fost dus la secția de poliție, însă nu a fost supus unui test de depistare a consumului de droguri, a confirmat șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, chestorul Constantin Adrian Glugă, într-o declarație emisă în prezent.

Tatăl tinerei ucise în 2 Mai se teme de faptul că ancheta ar putea fi mușamalizată mai ales pentru că părinții tânărului şofer drogat au o situație financiară foarte bună și multe relații.

Șoferul drogat a fost oprit de două ori de polițiști, în trafic, înainte de tragedie

Înaintea tragicului accident din 2 Mai, Matei-Vlad Pascu a fost oprit pentru prima dată de polițiști sâmbătă seara, într-un control de rutină. La acel moment, i s-a efectuat un test cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ. Ca urmare, tânărul a fost lăsat să continue călătoria.

Ulterior, în timpul nopții, poliția din Constanța a primit un apel la numărul de urgență 112 prin care se semnala că un șofer conduce în mod haotic pe drumul dintre stațiunile Vama Veche și 2 Mai. Această situație a avut loc înaintea momentului tragic al accidentului.

Menționând semnalarea inițială, autoritățile au acționat pentru a localiza autoturismul menționat. La aproximativ 02:40, o patrulă formată dintr-un polițist și un jandarm a identificat autoturismul în timpul deplasării sale pe DN 39 în zona Vama Veche. După ce au oprit vehiculul, au procedat la legitimarea și verificarea conducătorului auto și a celor doi pasageri aflați în mașină. În cadrul inspecției autoturismului, au fost găsite o țigară artizanală similară cu un joint și o folie conținând 4 pastile de bromazepam, descoperite într-un pachet de țigări. Astfel de elemente au fost transmise către Brigada de combatere a criminalității Constanța pentru a se continua cercetările, conform informațiilor furnizate de șeful Poliției Constanța.

De ce nu a fost testat drugtest șoferul care a ucis două persoane?

Din datele pe care le-au transmis polițiștii care au efectuat verificările la momentul respectiv, nu au existat semne specifice consumului de substanțe psihoactive din partea șoferului. Tot din investigațiile efectuate a reieșit că după ce a plecat de la sediul poliției din Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a îndreptat spre o locație din Vama Veche unde pare că a consumat substanțe interzise.

Ulterior, în jurul orelor 05:25, a avut loc acest tragic incident. Constantin Adrian Glugă, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a mai declarat faptul că sunt mai multe persoane din IPJ care sunt cercetate disciplinar.

„Cu privire la faptul că șoferul, în noaptea de 18 spre 19 august, nu a fost testat cu aparatul drugtest, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenție de poliție pentru a stabili dacă există sau nu vreo abatere disciplinară”.

Așadar, dacă era reținut de polițiști, şoferul drogat care a ucis două persoane în 2 Mai nu se mai afla la volanul autoturismului.

Adauga un comentariu