Razboi în Ucraina

Şoigu vrea ca Rusia să folosească arme noi şi îmbunătăţite în războiul din Ucraina: „Este necesar să se continue modernizarea”

Publicat: 30 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Şoigu vrea ca Rusia să folosească arme noi şi îmbunătăţite în războiul din Ucraina Este necesar să se continue modernizarea
Şoigu vrea ca Rusia să folosească arme noi şi îmbunătăţite în războiul din Ucraina

Ministrul rus al Apărării a declarat miercuri că forțele armate ar trebui să folosească noi sisteme avansate de arme în conflictul din Ucraina.

„Este necesar să se continue modernizarea și crearea de sisteme promițătoare, cu utilizarea lor ulterioară în timpul operațiunii militare speciale”, a declarat Serghei Șoigu la o reuniune a generalilor superiori din Ministerul Apărării.

Șoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin

Șoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, nu a precizat ce arme avansate ar trebui folosite, deși a spus că dorește să discute cu generalii noi modalități de îmbunătățire a atacurilor cu artilerie și rachete.

„Noi moduri de a le folosi în luptă sunt testate”, a spus Shoigu, fără a oferi detalii.

În Ucraina, a spus Shoigu, focul contra rachetelor a fost îmbunătățit prin utilizarea sistemelor cu rază lungă, cum ar fi Tornado-S și sisteme de artilerie de mare putere „Malka”.

„Acest lucru face posibilă lovirea eficientă a sistemelor de rachete și artilerie străine”, a spus Shoigu.

Peste 300.000 de rezerviști și voluntari au fost instruiți în două luni în Rusia

Conflictul din Ucraina, probabil cel mai mortal din Europa de după al Doilea Război Mondial, a ucis zeci de mii de persoane de ambele părți și a stârnit temeri de un conflict mult mai larg între alianța NATO condusă de SUA și Rusia.

Ca parte a mobilizării parțiale din Federația Rusă, peste 300.000 de rezerviști și voluntari au fost instruiți în două luni, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

„Aproximativ opt mii de echipaje de vehicule de luptă și tancuri, calcule ale sistemelor de artilerie, sisteme de apărare aeriană, complexe de aeronave fără pilot și război electronic, comunicații hardware au fost instruite în centre de instruire”, a declarat Shoigu, miercuri, în cadrul unei ședințe a consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării, informează Interfax.

Potrivit acestuia, aproximativ trei mii de instructori au fost implicați în instruirea de luptă a noilor formațiuni militare, fiind implicate peste 100 de terenuri de antrenament din Rusia și Belarus.

„Personalul militar a primit cunoștințele și abilitățile necesare pentru implementarea cu succes a sarcinilor de luptă și speciale, atât în mod independent, cât și ca parte a unităților”, a spus Șoigu.

Adauga un comentariu