Prima pagină » Culinar » Somon la cuptor, cu salată de castraveţi şi fenicul
Somon la cuptor, cu salată de castraveţi şi fenicul

Somon la cuptor, cu salată de castraveţi şi fenicul

20 iul. 2020, 10:49,
în Culinar

Nu ai timp să găteşti când ajungi sdeara acasă? Încearcă o reţetă simplă şi sănătoasă de somon la cuptor cu salata de castravete şi fenicul. Este gata în 15 minute şi te vei bucura de o masă delicioasă.

Ingredinte:

  • 200 g file de somon
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/4 linguriţa piper cayenne
  • sare kosher
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 1 lămâie, tăiată felii subţiri
  • 1/2 cana iaurt grecesc
  • 1 linguriţa oţet de cidru
  • 1 bulb de fenicul + 2 linguri frunze de fenicul tocate mărunt
  • 1/2 castravete englezesc, tăiat felii

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Spală somonul bine şi pune-l pe un platou. Masează-l bine cu ulei şi asezonează-l cu sare, piper cayenne şi piper negru. Pune bucăţile de somon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi adăugă peste somon felii de lămâie.

Adaugă somonul la cuptor şi lasă-l să se coacă timp de 8-12 minute, sau până când este bine pătruns. Între timp, prepara salata. Spală legumele şi taie-le rondele. Într-un bol încăpător adauga iaurtul, oţetul şi amesteca bine. Adaugă sare şi piper după gust, apoi legumele tocate. Amestecă bine.

Când peştele este gata scoate-l din cuptor şi pune-l pe un platou. Serveşte somonul alături de o felie de pâine graham, prăjită şi salată. Poţi servi alături un pahar de vin alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`