Nu ai timp să găteşti când ajungi sdeara acasă? Încearcă o reţetă simplă şi sănătoasă de somon la cuptor cu salata de castravete şi fenicul. Este gata în 15 minute şi te vei bucura de o masă delicioasă.
Ingredinte:
- 200 g file de somon
- 1 lingura ulei de măsline
- 1/4 linguriţa piper cayenne
- sare kosher
- piper negru, proaspăt măcinat
- 1 lămâie, tăiată felii subţiri
- 1/2 cana iaurt grecesc
- 1 linguriţa oţet de cidru
- 1 bulb de fenicul + 2 linguri frunze de fenicul tocate mărunt
- 1/2 castravete englezesc, tăiat felii
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Spală somonul bine şi pune-l pe un platou. Masează-l bine cu ulei şi asezonează-l cu sare, piper cayenne şi piper negru. Pune bucăţile de somon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi adăugă peste somon felii de lămâie.
Adaugă somonul la cuptor şi lasă-l să se coacă timp de 8-12 minute, sau până când este bine pătruns. Între timp, prepara salata. Spală legumele şi taie-le rondele. Într-un bol încăpător adauga iaurtul, oţetul şi amesteca bine. Adaugă sare şi piper după gust, apoi legumele tocate. Amestecă bine.
Când peştele este gata scoate-l din cuptor şi pune-l pe un platou. Serveşte somonul alături de o felie de pâine graham, prăjită şi salată. Poţi servi alături un pahar de vin alb.