Eveniment-Social

Soprana ieșeancă Ana Maria Donose Marcovici, marea laureată a prestigiosului concurs „Crizantema de Aur” 2019 – FOTO

Publicat: 22 oct. 2019

Soprana Operei Naţionale Romane din Iași (ONRI), Ana Maria Donose Marcovici este marea laureata a ediției din acest an a prestigiosului și selectului concurs „Crizantema de Aur” – ediția a 52-a și derulat în urmă cu câteva zile la Târgoviște. Acesta, la Secțiunea Interpretare a primit premiul I. Ajunsă la 15 ani de activitate artistică, soprana este una dintre cele mai valoroase voci ale Operelor din România. „A fost o experienţă fantastică. A fost pentru prima dată când am interpretat o romanţă, într-o companie selecta și valoroasă de artiști. Mă bucur enorm pentru această reuşită. E superb să urci pe scenă și să încânți pe spectatori. Opera este dragostea mea și un asemenea eveniment este o provocare pentru un artist”, a declarat, în EXCLUSIVITATE pentru Cotidianul Bună Ziua Iași (BZI). Urmăriți, doar pe www.bzi.ro, un interviu video complet cu îndrăgita artistă.

Povestea valorosului concurs muzical
Timp de trei zile romanța- cântec al sufletului- și parfumul puternic de crizanteme au pus stăpânire pe Cetatea Târgoviștei! „Crizantema de Aur”, cea de-a 52-a ediție, a reunit în fosta Cetate a Țării Românești artiști importanți, compozitori, interpreți din toate colțurile țării și de peste Prut, care au în comun dragostea pentru romanță, pentru frumos, pentru muzică de calitate.

După două seri de excepție, în care romanța a fost împletită armonios cu poezia, într-un decor romantic, cu mii de crizanteme, Gala Laureaților a readus pe scenă în ultima seară de festival cei mai buni interpreți de romanțe, cei mai buni compozitori, textieri, dar și momente care cu siguranță nu vor fi uitate prea curând. Toate s-au întâmplat pe scena Teatrului „Tony Bulandra”, acolo unde timp de trei zile au avut loc cele mai frumoase vibrații și de unde au răsunat cele mai frumoase romanțe…

Juriile „Crizantemei de Aur” au avut o misiune grea, aceea de a alege doar șapte laureați dintr-o pleiadă de voci excepționale, puternice și, totodată, sensibile.

Toți concurenții care au urcat pe scena festivalului au fost declarați învingători de juriu și, mai ales de public, care i-au răsplătit cu ropote de aplauze, însă marele premiu, Trofeul „Crizantemei de Aur” a fost câștigat de Samuel Bărăni, un tânăr de 24 de ani, din Bistrița, care s-a aflat la prima participare la festivalul de romanțe de la Târgoviște.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu