Sport

Sorana Cîrstea, înapoi în echipa de FED Cup a României? Răspunsul categoric oferit de jucătoare

Publicat: 21 ian. 2020

Renunțarea Simonei Halep la prezența în echipa de FED Cup a României pentru meciul de la Cluj cu Rusia i-a făcut pe mulți să se gândească la Sorana Cîrstea, 29 de ani, locul 74 WTA. Retrasă din echipă și pentru că s-a simțit dată la o parte după ce Halep a devenit cea mai bună din lume și liderul echipa naționale, Sorana nu are de gând să revină vreodată în echipă.

Chiar a fost categorică atunci când a fost întrebată despre această variantă. Iar răspunsul ei lasă de înțeles că a fost contactată și de cei de la FR Tenis, care au dorit să vadă dacă este disponibilă.
Sorana Cîrstea a început excelent Australian Open 2020, cu o victorie împotriva Barborei Strycova, 6-2, 7-6 și o va întâlni în turul II pe Cori Gauff, 15 ani, locul 67 WTA, noua senzație a tenisului feminin. Gauff a eliminat-o acum pe Venus Williams.

„Nu! E o decizie venită pe o bază. Am jucat foarte mulți ani pentru România și am dat tot ce am avut mai bun. Acum vreau să las locul celor care sunt pregătite să ajute România mai departe. Am fost întrebată, dar am gândit bine când am luat decizia și nu mă mai întorc”, a mai spus Sorana pentru Prosport.

Simona Halep nu va fi la Cluj în echipa de FED Cup a României

Primăria din Cluj-Napoca a alocat 475.000 de lei, adică 101.000 euro, pentru organizarea meciului de tenis România – Rusia, contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, în perioada 7-8 februarie.

„Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice”, a dezvăluit Ion Țiriac, astfel că liderul României, conform clasamentului, va fi Ana Bogdan, locul 98 WTA.

Fed Cup se dispută după un nou format. La faza finală vor fi 12 echipe. Dacă va învinge Rusia, echipa României va fi printre cele 12 formații calificate la turneul final de la Budapesta. Competiția echipelor naționale din tenisul feminin se va disputa din 2020 după un nou format.

Fed Cup va avea parte de un turneu final, la care vor participa 12 echipe, găzduit timp de trei ani, 2020, 2021 și 2022 la Budapesta.
Fed Cup Finals se va disputa în Laszlo Papp Arena din Budapesta, pe zgură, iar prima ediție va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020. Cele 12 „finaliste” se vor lupta pentru premii totale în valoare de 18 milioane de dolari: 12 vor merge la jucătoare, iar șase la federațiile naționale.loading...

Adauga un comentariu