Sport

Sorana Cîrstea merge la Olimpiada de la Tokyo, deşi n-ar avea dreptul! Cine a ajutat-o

Publicat: 21 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorana Cîrstea merge la Olimpiada de la Tokyo deşi n-ar avea dreptul Cine a ajutat-o
Sorana Cîrstea va merge la Olimpiada de la Tokyo

Sorana Cîrstea (30 de ani, 66 WTA) va participa la Olimpaida de la Tokyo, deși nu ar avea dreptul. Sorana Cîrstea nu îndeplineşte condiţiile de a merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august).

Pentru a putea participa, regulamentul spune că ar fi trebuit să îndeplinească două condiţii pentru a putea reprezenta România în proba de tenis:

  • Să fie printre primele 56 de jucătoare ale lumii până la data de 7 iunie 2021.
  • Să fi participat la un număr minim de evenimente Fed Cup, în ultimii doi ani. Sorana nu îndeplineşte nici prima, nici a doua condiţie, având în vedere că s-a retras de la echipa de Fed Cup în 2018.

Ultima dată, a reprezentat România în această competiţie, în aprilie 2018, la Cluj, Atunci, a jucat doar o partidă de dublu, alături de Mihaela Buzărnescu, pierdută însă.

A renunţat la echipa de Fed Cup

În decembrie 2018, Sorana a renunţat la echipa de Fed Cup şi mulţi au pus decizia ei pe seama unui conflict mocnit cu Simona Halep.

„Am reprezentat cu mândrie și onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia. Simt că mi-am făcut datoria și acum este momentul să predau ștafeta noi generații”, a spus în 2018 Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a explicat cum va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Din fericire, voi juca la Olimpiadă! Am fost contactată de federaţie, am înţeles că s-a obţinut o derogare pentru mine. M-au întrebat dacă doresc să joc şi am spus «da!». E o onoare, am jucat două Olimpiade, la a treia am fost accidentată. Normal, vreau să joc, dacă s-a obţinut această derogare. N-am cerut-o eu, dar a venit din partea lor şi atunci m-am bucurat“, a explicat Sorana Cîrstea, care a plecat la Miami, unde va juca într-un turneu Mandatory, în perioada 22 martie – 4 aprilie.

Sorana Cîrstea, ajutată de Ion Ion Țiriac să meargă la Olimpaidă

Sorana Cîrstea trăieşte o poveste de dragoste alături de fiul lui Ion Ţiriac, şeful Federaţiei Române de Tenis (FRT).  Ei s-au cunoscut la complexul Stejarii Country Club, acolo unde Sorana locuiește.

Spre finalul anului 2019, la scurt timp după ce fiul lui Ion Țiriac a anunțat oficial despărțirea de Ileana Lazariuc, fosta sa soție, în spațiul public a apărut informația conform căreia acesta și-ar găsi alinarea în brațele Soranei Cîrstea, una dintre cele mai faimoase jucătoare de tenis din România.

Între timp, se pare că relația celor doi a avansat foarte mult. Surse apropaite cuplului susțin că cei doi au planuri serioase de viitor, Țiriac dăruindu-i Soranei inelul de logodnă.

Sorana Cîrstea, care este cu 13 ani mai tânără decât actualui iubit, a fost într-o relație cu columbianul Santiago Giraldo din 2014 până în 2017, an în care Ion Ion Țiriac și Ileana Lazariuc au divorțat. Ion Țiriac a avut o relație de 17 ani cu Ileana Lazariuc. Cei doi au împreună doi băieți, pe Alexandru (11 ani) și pe Nicholas Noah (10 ani).

La un pas să piardă avionul spre Miami

Sorana Cîrstea a fost la un pas să rateze zborul spre Miami din cauză că a ajuns cu întârziere pe aeroportul „Henri Coandă”.

Sorana Cîrstea și-a făcut apariția la ora 06:10 în aeroport. Totuși, sportiva din Târgoviște a ajuns la timp la poarta de îmbarcare, spunând că a tras o sperietură zdravănă.

„Era să pierd avionul! Cred că una din puținele dăți… Nu m-am aranjat bine cu timpul și era să pierd avionul. Dar mai am 45 de minute, sunt băieții în spate, se descurcă. N-aș fi vrut să pierd tocmai avionul de Miami, aș fi vrut să pierd un avion de Budapesta sau de Istanbul”, a menționat Sorana.

 

Adauga un comentariu