Sport

Sorana Cîrstea s-a calificat în finala de la Istanbul după ce a învins-o pe Marta Kostyuk

Publicat: 24 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorana Cîrstea s-a calificat în finala de la Istanbul după ce a învins-o pe Marta Kostyuk
Sorana Cîrstea a obţinut o victorie senzaţională

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (67 WTA) a reușit sâmbătă să se impună în semifinala turneului de tenis WTA 250 de la Istanbul, calificându-se în finala competiției, în dauna sportivei Marta Kostyuk (85 WTA), din Ucraina, pe care a învins-o cu 6-4, 6-4.

Sorana Cîrstea a câștigat rapid primul set, luând încă la debut două break-uri și deprinzându-se la 4-0. Chiar dacă a mai pierdut un game pe propriul serviciu, românca și-a adjudecat setul cu 6-4.

Setul secund a fost ceva mai disputat, Kostyuk conducând 1-3. În primele 5 game-uri cele două sportive au făcut 4 break-uri, câte două de fiecare parte.

Sorana Cîrstea a întors apoi soarta setului, deprinzându-se la 5-3 și impunându-se cu 6-4.

Pentru accederea în finală, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 16.398 USD și 180 puncte WTA.

În finală, Cîrstea o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (WTA 17), care a trecut de Veronika Kudermetova, cu 6-1, 6-4.

Victorie spectaculoasă pentru Simona Halep! Românca a învins-o pe Ekaterina Alexandrova

Simona Halep, victorie frumoasă, în sferturile turneului de la Stuttgart cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 34 WTA). Simona Halep – Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4 într-un sfert de finală în care jucătoarea noastră a avut o stăpânire de sine foarte bună. Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) va juca în semifinale împotriva învingătoarei din meciul Aryna Sabalenka – Anett Kontaveit.

Simona Halep a început foarte bine partida și și-a adjudecat primul set în doar 22 de minute. A comis apoi câteva erori, dar până la urmă concentrarea ceva mai mare a ajutat-o să-și ia revanșa. În ultimele confruntări directe cu Ekaterina Alexandrova fusese învinsă. Acum, însă, Simona Halep și Ekaterina Alexandrova se află la egalitate: 2-2. 26.130 de euro și 185 de puncte în clasamentul WTA de simplu a reușit să obțină Simona Halep după calificarea în sferturi.

Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, Halep le-a dat o veste bună fanilor: „Mă simt mult mai bine. Am început să joc de 5-6 zile. Și acasă am jucat de câteva ori. Nu am avut dureri. Am venit aici, m-am antrenat de două ori, nu am dureri. Dar la meci e altfel decât la antrenament și aștept cu nerăbdare să văd cum mă simt la primul meci”.

Adauga un comentariu