National

Sorin Cîmpeanu a anunțat că în cel mult patru ani în școlile din România vor fi introduse manualele digitale

Publicat: 25 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Cîmpeanu a anunțat că în cel mult patru ani în școlile din România vor fi introduse manualele digitale
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că greutatea ghiozdanului va scădea începând din toamna anului viitor, prin introducerea manualelor digitale.

„Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a spus ministrul.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că elevii care se plâng de greutatea ghiozdanelor pe care trebuie să le ducă la și de la școală au „perfectă dreptate”.

„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de când va scădea greutatea ghiozdanelor, ministrul a spus că acesta este un proces de durată.

„Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani”, a precizat Cîmpeanu.

El a mai spus că în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat care au fost rezultatele discutiilor cu noul ministru al Sănătății, legat de testarea elevilor in scoli.

„Nu s-a pus problema testării fără acord parental. Eu personal susțin că orice testare care este considerată relevantă, non-invazivă, se poate folosi în școli. Este un filtru. Îți dă o informație. Acea informație, am discutat și cu ministrul Sănătății și la INSP, acest test trebuie să fie confirmat ulterior cu test PCR.”, precizează ministrul Educației.

„Este un prim filtru care trebuie să se aplice măcar celor care prezintă simptome în timpul orelor de curs și celor care au luat la cunoștință că sunt contacti direcți ai unor cazuri deja confirmate.

Sunt nevoit să va spun că sunt unul dintre cei care nu confundă atribuțiile prim-ministrului, cu atribuțiile ministrului Sănătății sau ale unui secretar de stat. Eu fac ceea ce stă în dreptul ministrului Educației. Am trimis solicitarea de testare cu teste non-invazive ministrului Sănătății și așteptăm răspuns. Prim ministrul a declarat deja că susține această măsură.”

Adauga un comentariu