Actualitate

Sorin Cîmpeanu a anunțat că, începând de luni, peste 2,6 milioane de elevi vor merge la școală

Publicat: 19 nov. 2021
Sorin Cîmpeanu în costum cu cravată roșie
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Ordinul comun care reglementează cum merg elevii la școală a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial. Astfel, 90% dintre elevii și preșcolarii din România, vor merge la școală în format fizic.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seara, că de luni, 90% dintre elevii și preșcolarii din România, vor merge la școală în format fizic.

„De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică. Este vorba de 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe)”, a spus Sorin Cîmpeanu

1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online.

„1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut apel ca și în școlile în care învață 10% din copiii României să se poată merge la cursuri cu prezență fizică.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care reglementează cum merg elevii la școală, a fost publicat, în Monitorul Oficial, vineri seara.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, despre testele COVID-19 pe bază de salivă care vor ajunge în școli

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că testele COVID-19 pe bază de salivă, non-invazive, pentru elevi trebuie să ajungă în şcoli în zilele următoare, până la începutul săptămânii viitoare, relatează Agerpres.

„S-au semnat vineri contractele subsecvente, după ce la începutul săptămânii trecute s-au semnat acordurile cadru pentru cele trei loturi. Contractele subsecvente sunt semnate, cei care au câştigat licitaţia au la dispoziţie între una şi cinci zile pentru a depune scrisorile de garanţie bancară. Nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile. Dacă depun, de exemplu, mâine, poimâine contractul începe să se execute. Termenul de livrare pentru lotul 1 este între una şi cinci zile. Deci, le putem avea miercuri, le putem avea joi, le putem avea vineri, le putem avea săptămâna viitoare, luni”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

El a adăugat că se aşteaptă, totuşi, ca testele să sosească până la finalul săptămânii în curs.

„Aşteptarea mea este, aşa cum am primit informaţia, la finalul acestei săptămâni. Dar, se poate foarte bine să fie şi luni, marţi, la începutul săptămânii viitoare”, a menţionat ministrul interimar al Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a precizat că toţi elevii urmează să fie testaţi, indiferent dacă sunt sau nu sunt vaccinaţi anti-COVID-19.

Adauga un comentariu