Actualitate

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre suma alocată ministerului Educației după rectificarea bugetară

Publicat: 26 nov. 2021
sorin cîmpeanu cu mască de protecție
Certificatul verde în școli nu este exclus, conform lui Sorin Cîmpeanu, deși peste 70% din cadrele didactice sunt vaccinate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că, în urma rectificării bugetare, în bugetul instituţiei s-au alocat 217 milioane de lei pentru cheltuileli de personal. De asemenea, bugetul pentru bursele elevilor a crescut cu 109 milioane de lei şi s-au alocat încă 5 milioane de lei pentru finanţarea învăţământului particular.

„Prin rectificarea bugetară de astăzi în bugetul Ministerului Educaţiei a fost alocată suma de 217 milioane lei pentru cheltuieli de personal/ suplimentare necesară ca urmare a preluării creşelor în sistemul de educaţie (100 milioane lei suplimentare buget şi 117 milioane lei din redistribuiri în cadrul bugetului)”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, la solicitarea Ministerului Educatiei, bugetul pentru bursele elevilor a crescut cu 109 milioane lei prin sume defalcate din TVA.

De asemenea, suma de 5 milioane lei a fost alocată suplimentar pentru finanţarea învăţământului particular.

Sorin Cîmpeanu: „Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie”. Iată care sunt condițiile

Sorin Cîmpeanu a afirmat că școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie. Acest lucru poate fi posibil încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰.

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

În acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe.”, a informat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu