Actualitate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei! Şcoala va fi reluată în format fizic! Luăm în calcul şi cele trei scenarii

Publicat: 04 aug. 2021
sorin cîmpeanu cu mască de protecție
Ministrul Educației anunță că 7.200 de elevi nu se vor întoarce fizic la școală

În aceste momente, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu vorbeşte despre faptul că Ministerul pe care îl conduce doreşte reluarea şcolii în format fizic. Totuşi, ministrul nu elimină posibilitatea reintroducerii celor trei scenarii, roşu, portocaliu şi verde:

Exista îngrijorări dar numitorul comun este dat de dorinţa ministerului de începere a şcolii în prezenţa fizică. Luăm în considerare evoluţia pandemiei în condiţii atipice. Vom face cs şcolile să fie pregătite rămânând optimişti că putem relua şcoală cu prezență fizică de la 13 septembrie. Îndemn toată populaţia să se vaccineze.

Ca variantă de rezervă, este obligatoriu să fie pregătite (scenariile). Îmi manifest optimismul, se vor respecta în continuare regulile de distanţare. În şcoli se respectă mai riguros aceste reguli. În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să luăm în calcul şi reintroducerea celor trei scenarii.

Declarațiile vin în contextul în care Ministerul Educației a anunțat faptul că școala va începe de pe data de 13 septembrie 2021.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

De altfel, în legătură cu școala și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a vorbit despre posibilitatea introducerii unor centre de vaccinare în școli dar și testări împotriva COVID-19:

„Acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a anunţat ministrul Ioana Mihăilă, potrivit news.ro.

Adauga un comentariu