Actualitate

Sorin Iacoban, candidat PRO România: „Românii și statisticile confirmă că avem dreptate în ceea ce privește deschiderea școlilor!”

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Iacoban candidat PRO România Românii și statisticile confirmă că avem dreptate în ceea ce privește deschiderea școlilor
Sorin Iacoban, liderul Organizației Județene Pro România Iași

Zeci de reprezentanți ai partidului PRO ROMÂNIA, începând cu liderul formațiunii, Victor Ponta, numeroși lideri din teritoriu și până la simpli membri, au tot atras atenția guvernanților asupra faptului că închiderea școlilor este o măsură restrictiva abuzivă, excesivă și ineficientă. Dar guvernanții PNL continuă această gestionare aberantă a pandemiei. Nu par a avea contact cu realitatea nici măcar atunci când cifrele statistice îi lovesc în moalele capului. Beția puterii i-a făcut imuni la orice argument logic și de bun simț!

Practic, potrivit datelor înregistrate la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, în două săptămâni de şcoală online (4-20 noiembrie) s-au înregistrat în rândul copiilor aproape tot atât de multe infectări cu noul coronavirus faţă de câte s-au înregistrat în toată perioada şcolii hibrid (14 septembrie-4 noiembrie). Mai mult, per unitate de timp (14 zile), însă, numărul elevilor pozitivi a crescut de peste 4 ori. Din aceleaşi date puse în paralel cu numărul de noi cazuri raportate zilnic, se observă că numărul copiilor şi al adolescenţilor este mic în comparaţie cu numărul adulţilor infectaţi.

Ce alte argumente vă mai trebuie, dl. Orban, ca să recunoașteți că partidul PRO ROMÂNIA a avut dreptate și să schimbați strategia? Puteți începe măcar cu învățământul primar și gimnazial. Căci iată, potrivit prof. Dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi:

„Din cei 184, doar 35 au vârste de până în 14 ani, restul au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Deci, diferenţa mare o reprezintă adolescenţii, ceea ce e clar că mobilitatea extrașcolara la această grupă de vârstă este un factor de risc“.

Deschideți școlile și nu ne mai traumatizați copiii! Locul lor e în clase, nu cu ochii în ecranul tabletelor! Vrem copii bine integrați social, educați în buna tradiție a școlii de oriunde din lume!

Comandat de Partidul PRO România Iaşi, Publicat de S.C. XYZ STREAM S.R.L., CUI AEP 11200008

Adauga un comentariu