National

Sorin Oprescu, despre protestele anti-restricții din țară: „Oamenii au ajuns să se mănânce între ei”

Publicat: 03 apr. 2021
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Medicul Sorin Oprescu a vorbit sâmbătă seară în exclusivitate la Antena 3 despre protestele anti-restricții din Capitală și din țară.

„Majoritatea protestelor de zilele astea sunt spontane. Nu mai pot românii. Ce vedem acum sunt oameni tineri, foarte tineri unii dintre ei. Nu sunt obișnuiți așa.”, spune fostul primar al Capitalei.

„Greșeala mare de tot pe care o face statul: nu explică. Nu se pot da toate explicațiile în spitale. Nu ies să le explice logic, să le spună de ce trebuie așa.

Dacă la început există o comuniune de idei, puține, câte erau ele. Nu știau despre ce e vorba, nu știau care sunt armele medicale cu care să se lupte. După, a venit replică. Și i-a zăpăcit pe oameni. Nu știu cine are dreptate, cum are dreptate. Iar nenorocitul asta de virus face ce face, omoară oameni.

Nu are logică închiderea magazinelor mai devreme. Erau niște cozi ieri de la benzinării. Maojoritatea, tot tineri, nu se dădeau duși de acolo.

Oamenii au ajuns să se mănânce între ei. Oamenii intră în depresie că stau între patru pereți.

Soluția este să dea niște măsuri pentru are pot să aibă o explicație față de oameni și să poată să comunice în fiecare zi. Dar nu câți morți sunt, câți sunt internați. Să ne mai lase cu sperietura asta. Să spună corect, cinstit, dar dacă numai asta aude omul de un an de zile…”

Medicul Emilian Imbri, despre proteste: „Eu cred că cei care protestează nici nu au citit vreodată vreun studiu”

Este a șasea zi de proteste în Capitală, iar oamenii nu par să renunțe prea curând la a-și striga nemulțumirile. De aceea, medicul Emilian Imbri a decis să își spună părerea cu privire la protestele din România.

Medicul consideră că ceea ce se întâmplă acum în stradă nu sunt proteste, ci invitații la luptă și vandalism.

„Eu cred că cei care protestează nici nu au citit vreodată vreun studiu. Există nevoia asta imperioasă de a studia. Se poate face și acasă, pe internet. Nu trebuie să ieși pe stradă ca să ceri studii.” a spus Emilian Imbri la Antena 3.

„Ce se întâmplă în stradă este altceva decât protestele împotriva măștii sau a vaccinului. Sunt convocări la lupta, la vandalism.

Să ajungi să confunzi virusul cu doctorii. Să faci confuzii atât de grave între pandemie, virus și doctori…”

Emilian Imbri: „Este mai mult decât se poate suporta”

Specialistul s-a arătat extrem de revoltat de faptul că oamenii, care ies la proteste, îi numesc pe medici criminali. De aceea, el a cerut colegilor de breaslă să se ridice în picioare și să nu mai accepte astfel de manifestări la adresa lor. Cu toate acestea, medicul a promis că angajații din sistemul sanitar nu vor întrerupe activitatea.

„Ce se întâmplă în stradă, este că lumea ne-a transformat în ceea ce spuneam acum două luni că vom deveni: criminali. Este mai mult decât se poate suporta și eu cer, fără ies în stradă, și cer corpului medical (medici, asistente, infirmiere și tot restul oamenilor care lucrează în spitale) să ne ridicăm în picioare și să nu mai acceptam astfel de manifestări.”, a declarat Emilian Imbri la B1 TV.
Adauga un comentariu