Actualitate

Sorina Pintea a scăpat de control judiciar!

Publicat: 02 iul. 2020
Sorina Pintea
Dosarul de mare corupție al fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea, a fost validat, marți, de către judecătorul de la Tribunalul Cluj care a primit spre soluționare acest caz după două declinări de competență

Sorina Pintea a scăpat de control judiciar! Fostul ministru al Sănătății a scăpat deocamdată de controlul judiciar în dosarul de corupție în care este acuzată de luare de mită. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, dar nu este definitivă, ea putând fi atacată de procurori.

Fostul ministru al Sănătăţii a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant pe 28 februarie, când primea în spital cea de-a doua transă de bani, respectiv 120.000 de lei.

Sorina Pintea a scăpat de control judiciar: Acuzată de luare de mită!

Sorina Pintea este acuzată de procurori că a primit, când era director al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare, 10.000 euro şi 120.000 de lei. Sumele ar fi reprezintat 7% dintr-un contract de achiziţii. Procurorii susțineau atunci că Pintea ar fi spus „super tare”, după ce a aflat de acuzații. DNA a pus sechestru pe două terenuri ale fostului ministru.

Pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, însă a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care era manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, încheiat în anul 2019.

Pintea ar fi primit banii în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA.

Pusă sub control judiciar

Pe 6 martie, Curtea de Apel București a decis ca Sorina Pintea să fie cercetată sub control judiciar timp de 60 de zile. Tot atunci, cum decizia a fost definitivă, fostul ministru a fost pusă în libertate. Avocatul Sorinei Pintea a declarat că aceasta a cerut revocarea arestării pentru a se interna în spital, nu pentru a merge acasă „oricât de mult şi-ar dori asta”.

„Am cerut revocarea arestării fără alte măsuri, iar în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar care să îi permită să meargă să se interneze direct în spital.

Solicitarea ei nu e de a se duce acasă, ci de a se interna pentru a fi tratată de medici fără a-i fi frică de repercusiuni, fără să fie tratată sub presiune.

Analizele medicale de la Sfânta Maria au fost prezentate întâi cadrelor de poliţie şi apoi ei, ceea ce este inadmisbil”, a spus avocatul.

Adauga un comentariu