Local

Sortimente de îngheţată contaminată, retrase din două lanţuri de magazine din Iaşi şi alte judeţe

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sortimente de îngheţată contaminată retrase din două lanţuri de magazine din Iaşi şi alte judeţe
Persoanele care au cumpărat din loturile contaminate sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat

Noi produse au fost retrase de la raft de reprezentanţii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. De această dată este vorba de două sortimente de îngheţată în care s-au descoperit substanţe cancerigene.

Lanţurile de magazine Metro şi Cora fac un apel la clienţii care au achiziţionat aceste tipuri de îngheţată pentru a le returna că nu sunt conforme.

Îngheţată contaminată, retrasă din Metro şi Cora

Metro Cash & Carry România anunţa faptul ca îngheţată de mentă trebuie retrasă de la comercializare şi de la clienţi după ce s-a găsit prezenta oxidului de etilenta în aditivul utilizat – guma de carruba.

Astfel, cei care au cumpărat îngheaţă de mentă Metro Chef la 2.5 L, produsă de Froneri France SAS, sunt rugaţi să nu o consume şi să o returneze. Clienţii vor primi contravaloarea produsului înapoi.

„În cazul în care aţi cumpărat produsul menţionat mai sus, vă rugăm să nu-l consumaţi şi să îl returnaţi în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 21.02.2022, urmând să primiţi contravaloarea lui. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, au anunţat reprezentanţii Metro.

Magazinele Metro care au anunţat retragerea acestor produse sunt din: Iaşi, Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanța, Craiova, Galaţi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Timişoara, Arad, Deva, Piatra Neamţ şi Târgovişte.

De asemenea, reprezentanții Cora din Bucureşti, Bacău, Cluj, Constanța, Mehedinţi, Prahova au transmis clienţilor să înapoieze sau să nu consume îngheţată Cora baton de ciocolată neagră/ vanilie 3×120 ml/ 250,5 g.

De asemenea, a fost prezent oxidul de etilenă într-un ingredient din compoziţia produselor.

DSVSA a mai retras produse de la raft, după ce s-au descoperit substanţe cancerigene

Reamintim faptul că în ediţiile anterioare ale Cotidianului BZI s-au mai prezentat situaţii similare în care DSVSA a retras de la raftul magazinelor mai multe produse care conţineau substanţe cancerigene.

La începutul lunii august a anului trecut, în zeci de magazine din Iaşi şi nu numai, au fost retrase câteva sortimente de îngheţată care conţinea aditivi alimentari extrem de periculoşi pentru sănătate consumatorilor. Alertă a fost dată imediat, iar oamenii au început să returneze produsele sau să le distrugă.

Medicii specialişti din Iaşi susţin că nu este sută la sută sigur dacă consumi acest aditiv poţi avea cancer. Însă dacă este ingerata o cantitate mare într-un timp îndelungat acest lucru este un adevărat pericol.

„Să ajungi să faci cancer dacă mănânci o înghețată, este puțin probabil, pentru că sunt cantități infime. Orice se pune într-un pachețel de înghețată sau în orice poate fi mâncat, numai când ajungi la o anumită doză, adică să mănânci constant, zeci de ani la rând, atunci poți spune cu adevărat că este un pericol”, a declarat la acel moment Mihaela Șotropa, medic în cadrul Clincii de Diabet și Boli de Nutriție, Spitalul „Sf. Spiridon”, Iași.

De asemenea, pe lângă retragerea înghețatei contaminate, alte lanțuri de magazine din România au mai rechemat o serie de produse care conțineau de asemenea acest oxid de etilenă. Astfel, recomandarea tuturor specialiștilor este ca toți cumpărătorii să verifice dacă ceea ce achiziționează face parte din loturile care conțin o cantitate mare de oxid de etilenă.

Adauga un comentariu