Culinar

Sos de roșii pentru piure de cartofi. Trucuri simple pentru un preparat reușit

Publicat: 11 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sos de roșii pentru piure de cartofi. Trucuri simple pentru un preparat reușit
Dacă vrem să pregătim acasă un piure cremos și delicios de cartofi, putem face și un sos de roșii aromat, care să ofere preparatului un plus de savoare.

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare delicioasă cu cartofi trebuie să facem mai întâi un sos de roșii pentru piure de cartofi. Acest preparat este savuros, gustos și sănătos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Sosul de roșii se servește împreună cu un piure de cartofi și o porție de friptură fragedă și suculentă. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat reușit.

Sos de roșii pentru piure de cartofi

Dacă vrem să facem acasă un piure cremos și gustos de cartofi trebuie să pregătim mai întâi un sos de roșii dulce-acrișor. Sosul va oferi piureului un plus de savoare și va transforma această mâncare într-un adevărat deliciu.

Pentru sosul de roșii vom avea nevoie de 1 ceapă, 4 linguri de ulei, sare, ardei, 150 g de pastă de tomate, o lingură de făină, puțin zahăr și 250 ml de apă.

Mai întâi se taie capa și se călește ușor în ulei încins, apoi se pune pasta de tomate. Se adaugă apa apoi se toarnă făina și se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. Se condimentează cu sare, piper și se adaugă puțin zahăr. Se pun și două frunze de dafin și se fierbe sosul de roșii la foc mic. Când este gata, se lasă sosul la răcit pentru a se îngroșa. După ce sosul este gata, se pregătește piureul de cartofi cu ficăței sau cu o friptură delicioasă.

Rețeta cu care vei pregăti un piure cremos și gustos

Deliciosul sos de roșii merge perfect cu o porție de piure de cartofi. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de 6 cartofi, sare, piper, 300 ml de lapte  și 100 g de unt. Se pun cartofii la fiert într-o oală cu apă și sare, după ce au fost curățați de coajă. Când apa începe să fiarbă se așază cartofii în oala cu apă care trebuie să acopere bine cartofii.

Într-un alt vas se pune la foc laptele apoi se adaugă untul și se lasă amestecul la foc mic până când laptele ajunge în punctul de fierbere. Când cartofii au fiert, se scurge apa și se pasează cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure. Se adaugă în piure câte un polonic din amestecul de lapte și unt și se amestecă foarte bine cu un tel. Se adaugă lapte până când piureul capătă consistența dorită. La final, se asezonează cu sare și piper, după gust. Se pune piureul în porții potrivite în farfurii lângă câteva linguri de sos de roșii. Acest preparat culinar merge perfect cu niște ficăței de pui sau cu o friptură fragedă, suculentă și gustoasă.

Dacă vrem să pregătim acasă un piure cremos și delicios de cartofi, putem face și un sos de roșii aromat, care să ofere preparatului un plus de savoare. Cu siguranță această mâncare va fi pe placul tuturor celor de la masă. Piureul de cartofi cu sos de roșii poate fi servit cu pâine de casă pufoasă și gustoasă, cu o porție de salată asortată, cu murături sau împreună cu niște chiftele din carne de porc. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Adauga un comentariu