Culinar

Sos glenn. Secretele pregătirii acestui deliciu deosebit

Publicat: 14 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sos glenn. Secretele pregătirii acestui deliciu deosebit
Sosurile au un loc de onoare în meniurile restaurantelor

Un sos glenn este extrem de delicios și potrivit pentru mâncăruri pregătite din carne de pui. Mulți oameni sunt familiarizați cu gustul delicat al sosului servit cu mâncarea fast-food de la KFC. Din moment ce secretele preparării fâșiilor și a altor preparate din carne de pui au fost deja descoperite, trebuie să învățați cum să faceți acasă și sosul pentru ele.

Este bine să știi că acest lucru este destul de realist și total necomplicat. Poți folosi cuburi de bulion la alegere, se potrivesc și cele de vită și de pui. În general, în mod ideal, puteți lua bulion proaspăt făcut în casă, acesta este cel mai bun înlocuitor pentru cuburi. Însă multe gospodine folosesc cuburile deoarece acestea sunt mult mai rapide și la fel de gustoase. De asemenea, aceste cuburi se pot folosi și atunci când pregătești un sos hoisin sau brun.

un bol cu sos glen langa mai multi catei de usturoi pe o masa
Are un gust destul de simplu, dar acesta este punctul său forte

Sos glenn. Ingredientele necesare pentru un sos exact ca la KFC

Pentru a pregăti celebrul sos de usturoi de la KFC vei avea nevoie de 120 gr de unt, 50 gr de salvie uscată, 80 gr de ceapă șalot, 10 gr de usturoi și un cub de bulion. De asemenea, vei avea nevoie de 600 ml de apă, 70 gr de făină, sare și piper negru măcinat după gust.

Sosurile au un loc de onoare în meniurile restaurantelor și sunt, de asemenea, bine stabilite în cărțile culinare ale gospodinelor. Această rețetă descrie procesul de preparare a sosului KFC. Are un gust destul de simplu, dar acesta este punctul său forte. Textura este moale, consistența este cremoasă, culoarea este deosebită și cel mai important este că nu se obține acest rezultat atât de greu.

un bol cu sos glen si verdeata pe o masa
Această rețetă descrie procesul de preparare a sosului KFC

Pentru a pregăti acest sos delicios este bine să turnați apă într-o cratiță și puneți-o pe foc. După care consistența se aduce la fierbere. Ulterior, se dizolvă cuburile de bulion în apă clocotită. Următorul pas constă în curățarea și tăierea cepei. De asemenea, se curăță usturoiul și se taie în felii.

Când se toarnă cuburile de bulion dizolvate în sos? Timpul necesar de fierbere

Prăjiți ceapa și usturoiul într-o cantitate mică de unt, luați două-trei linguri. Consistența se prăjește până când ceapa este moale, aproximativ 3 minute. Se condimentează cu sare și piper după gust. Apoi se adaugă restul de unt și se lasă să se topească. O astfel de metodă de gătire este folosită pentru a pregăti un sos alfredo.

un bol cu sos glen langa mai multi catei de usturoi
Poți folosi cuburi de bulion la alegere, se potrivesc și cele de vită și de pui

Adăugați la amestecul de pe foc făina cernută și amestecați până la omogenizare. Se toarnă cuburile de bulion dizolvate în apă într-un amestec omogen de smântână și făină. Se bate cu un tel până se omogenizează. Se gătește la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, până când sosul se îngroașă. Este bine să amesteci sosul continuu pentru a nu se lipi de fundul bolului.

Un sos glenn se bate cu ajutorul unui blender de imersie pentru a toca ceapa și usturoiul. Dacă există cocoloașe în sos, îndepărtați-le. Puteți strecura amestecul printr-o sită. Serviți sosul cu carne de pui, fâșii și alte preparate din pui pe care toată lumea de la kfc le adoră. Acestea pot fi servite și alături de un sos pregătit din roșii.

un bol cu sos glen langa mai multi catei de usturoi pe o masa
Mulți oameni sunt familiarizați cu gustul delicat al sosului servit cu mâncarea fast-food de la KFC

 

Adauga un comentariu