Actualitate

Soţia bărbatului din Oneşti, care a luat ostatici doi muncitori şi i-a ucis, reţinută

Publicat: 02 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Soţia bărbatului din Oneşti care a luat ostatici doi muncitori şi i-a ucis reţinută
Luni seara, 1 martie 2021, un bărbat a sechestrat doi muncitori, iar mai apoi i-a ucis. Tragedia a avut loc într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău. Poliţiştii au intervenit de urgenţă şi l-au împuşcat de agresor. Soţia autorului a fost reţinută

Luni seara, 1 martie 2021, un bărbat a sechestrat doi muncitori, iar mai apoi i-a ucis. Tragedia a avut loc într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău. Poliţiştii au intervenit de urgenţă şi l-au împuşcat de agresor. Soţia autorului a fost reţinută. Soţia se afla la etajul 4 la o vecină, spunându-i soţului său tot ce se întâmplă afară prin intermediului telefonului mobil. În geanta sta se aflau mai multe coliere de plastic, identice cu cele găsite la mâinile ostaticilor.

Gheorghe Moroşan, în vârstă de 68 de ani, a fost rănit grav iar în aceste momente se află în spital.

„Urmare a deplasării forţelor de ordine la faţa locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuţii şi negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunţe la acţiunile sale. La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violenţă asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat şi de forţele de ordine. În sprijinul persoanelor aflate în apartament, s-a forţat cu mijloace din dotare uşa metalică a locuinţei, agresorul încercând să blocheze uşa, având în mână un cuţit”, a transmis IPJ Bacău.

Crimă la Oneşti. Filmul tragediei din judeţul Bacău unde doi oameni au fost ucişi

Criminalul din Oneşti, în vârstă de 68 de ani, a luat ostatici două persoane care venise în apartament pentru a face o serie de modificări în cadrul imobilului. Bărbatul dorea suma de 300.000 euro. Pentru a intra în posesia sumei exorbitante i-a ţinut pe cei doi muncitori legaţi lângă el.

Negociatorii au încercat timp de cinci ore să-l convingă să nu recurgă la un gest extrem, însă bărbatul nu a fost înduplecat şi i-a înjunghiat cu sânge rece. Iniţial, Gheorghe Moroşan a apelat numărul unic de urgenţă 112 unde afirma că dacă nu i se vor respecta dorinţele, ostaticii vor muri.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie care a intervenit în forţă şi a deschis focul. Bărbatul a fost rănit la picioare, iar în aceste momente se afla în spital sub supravegherea forţelor de ordine.

Soţia agresorului a fost reţinută pentru 24 de ore fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.

„Având în vedere evenimentul ragic din județul Bacău (…) conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment. Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R. La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun” – a informat luni seară Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Bărbatul ar fi recurs la acest gest extrem pentru că urma să fie evacuat din locuinţa sa prin sentinţa judecătorească. Potrivit presei locale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza pentru a efectua cercetări.

Doi bărbaţi au decedat după ce au fost înjunghiaţi

Zeci de jandarmi, poliţişti şi de pompieri au fost mobilizaţi pe strada Stirenului. Victimele au fost legate cu mâinile la spate şi i-a ţinut în stânga şi dreapta sa pe balconul apartamentului, la etajul 3.

Bărbaţii după ce au fost înjunghiaţi, unul dintre ei, în vârstă de 36 ani, a fost dus la UPU cu multiple plăgi înjunghiate, însă din păcate medicii după ce l-au resuscitat nu au mai putut face nimic. Decesul a fost declarat în jurul orei 18.00.

„În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjunghiate. Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă, urmare a leziunilor suferite, au decedat”, potrivit IPJ Bacău.

Adauga un comentariu