Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a confirmat că este însărcinată. Fix la ieșirea soțului din penitenciar

Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a confirmat că este însărcinată. Fix la ieșirea soțului din penitenciar

27 mai 2024, 19:40,
BZI.ro, în National

Soția lui Radu Mazăre, Roxana Mazăre, a confirmat că este însărcinată. Fix la ieșirea soțului din penitenciar, Roxana Mazăre le-a confirmat reporterilor că îl așteaptă pe tatăl copilului ei.

„Planuri, văzând și făcând. Vom putea face planurile mai bine. Nu sunt în măsură să comentez aspecte, care fac parte din subiectul dosarului, la asta vă poate răspunde avocatul sau el în persoană. Mi-a fost foarte greu singură” a declarat Roxana Mazăre.

Radu Mazăre a spus că nu vrea să mai revină în viața publică

La rândul său, Radu Mazăre a spus că nu vrea să mai revină în viața publică.

„Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă”, le-a spus Mazăre jurnaliștilor care așteptau în fața Penitenciarului Jilava.

Decizia privind eliberarea condiționată a fost luată luni de Tribunalul Ilfov.

Magistrații Tribunalului Ilfov au decis, definitiv, luni, desființarea hotărârii Judectoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanță, cererea lui Radu Ștefan Mazăre de eliberare condiționată.

„Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă, nu mă întrebați pentru că nu mă mai interesează”, a declarat Mazăre.

El a comentat pe scurt perioada petrecută după gratii.

„Nu m-a speriat nimic, dar este suficient”, a spus Mazăre despre timpul petrecut în închisoare.

Radu Mazăre executa o pedeapsă de 9 ani de închisoare

Radu Mazăre executa o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la cinci ani de detenţie.

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori. De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa a dispus desfiinţarea totală sau parţială a mai multor dispoziţii emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum şi a altor înscrisuri reţinându-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate în compensare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *