National

Soţia medicului erou din incendiul de la Piatra Neamţ rupe tăcerea: Să ne îndreptăm toate rugăciunile

Publicat: 15 nov. 2020

Soţia medicului erou din incendiul din Piatră Neamţ rupe tăcerea. Într-o convorbire cu jurnalişti, medicul afirma faptul că toate rugăciunile se îndreaptă către soţul ei şi că acesta era o persoană care se punea mereu pe ultimul loc.

Aceasta considera că bărbatul ei are un suflet mare şi că speră că starea de sănătate a soţului să se amelioreze.

Soţia medicului Cătălin Denciu a vorbit cu jurnaliştii

Soţia medicului Cătălin Denciu, cel care a intrat în plin incendiu pentru a scoate 6 pacienţi, pacienţi care nu au suferit arsuri, a avut un mesaj pentru opinia publică. Aceasta a explicat faptul că, în aceste momente se roagă pentru viaţa soţului ei şi spera ca sănătatea lui să se amelioreze:

Din fericire pentru ceilalţi şi acum, cu o doză de egoism, din păcate pentru mine, noi, soţul meu are un suflet mare. Are un suflet foarte mare. Niciodată nu s-a gândit la el, mereu s-a gândit la ceilalţi şi s-a pus pe ultimul loc. Aşa a fost mereu aşa a fost şi aseară. Nu are aproape nicio importantă cum trec eu prin acest lucru. Vreau ca toate gândurile bune şi rugăciunile tuturor să fie îndreptate către el. Să îl ajute bunul Dumnezeu să se întoarcă acasă la mine şi la copii. a menţionat soţia medicului Cătălin Denciu.

Medicul erou, Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu Nelu Tătaru

În vârstă de 42 de ani, medicul Cătălin Denciu, de gardă sâmbătă la secția AŢI de la Piatra Neamț, nu a ezitat când a izbucnit incendiul. Împreună cu un alt coleg medic, chirurgul Pavel Borș, ajutați de două asistente, au scos bolnavii din salonul alăturat celui care fusese cuprins de flăcări, apoi a intrat în foc, suferind arsuri pe 40% din corp. Ministrul l-a întrebat ce a făcut acolo, iar medicul i-a răspuns: „Am încercat să salvez ce se mai putea”. Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu Nelu Tătaru. Medicul erou are 42 de ani și provine dintr-o familie de medici. Soția acestuia este medic ginecolog și amândoi au 2 copii.

10 oameni au murit în incendiul de la Piatra Neamț

Incendiul de la secția ATI aspitalului din Piatra Neamț a izbucnit sâmbătă seara. Din cei 15 pacienți care se aflau în stare gravă din cauza coronavirusului, 10 oameni au murit, restul fiind grav răniți. de asemenea, incendiul s-a extins și la o secție aflată în vecinătatea celei de ATI. Conform managerului Carmen Dorobăț, la ora aceasta, 6 persoane se află internate la Spitalul Mobil de la Lețcani. 3 dintre victime sunt în stare gravă, iar medicii ieșeni fac tot ce le stă în putință pentru a le salva viața acestora.

Adauga un comentariu