International

SpaceX a anunţat că este gata să pornească turismul spaţial! Anunţul vine după succesul misiunii Dragon 1

Publicat: 02 mai 2021

SpaceX a anunţat că este gata să pornească turismul spaţial. Anunţul vine după succesul misiunii Dragon 1. Aceasta a ținut 167 de zile, fiind cea mai lungă misiune pentru astronauţii de la bordul navei Crew Dragon.

SpaceX nu a lăsat să treacă prea mult timp după ce patru astronauţi au ajuns în siguranţă înapoi pe Pământ. Compania lui Elon Musk a anunţat că este gata să pornească turismul spaţial, scrie mediafax.ro.

„Astăzi am dovedit de ce suntem în stare. Întreaga echipă de design Dragon şi echipa operaţională şi cea de recuperare şi de execuţie, totul a fost perfect, din punctul meu de vedere. Aşa că, pe viitor, suntem pregătiţi pentru un pas important. Suntem pregătiţi pentru misiuni cu astronauţi privaţi”, a declarat Hans Koenigsmann, consilierul SpaceX.

În luna noiembrie, patru astronauţi au ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională, la bordul navei Crew Dragon. Cei patru astronauţi s-au întors duminică nevătămaţi în capsula numită Resilience. „Bine v-aţi întors pe Pământ” a fost mesajul cu care au fost primiţi.

SpaceX se pregăteşte acum să trimită turişti în spaţiu. Prima călătorie va avea loc în ianuarie 2022. Trei persoane au plătit câte 71 de milioane de dolari ca să devină primii turişti care ajung pe Staţia Spaţială.

Avertismentul lui Elon Musk pentru cei care vor să participe la misiune de colonizare a planetei Marte

Elon Musk avertizează că misiunea de colonizare a planetei Marte poate fi extrem de riscantă pentru cei care se vor oferi să participe.

„Este periculos, nu este confortabil, este o călătorie lungă, s-ar putea să nu te întorci în viaţă, dar este o aventură glorioasă şi o experienţă uimitoare. Da, s-ar putea să mori, să nu ai mâncare bună.”, a spus Elon Musk, râzând, într-un interviu acordat lui Peter Diamandis.

Călătoria spre Marte NU este greu de realizat, spune Fondatorul SpaceX. Însă proicesul de colonizarea a Planetei Roşii va fi o provocare uriaşă. Toţi cei care vor să se înscrie în program vor avea o şansă, indiferent de banii din cont, declară Elon Musk.

„Am auzit şi lucruri absurde, de genul, este o evadare a oamenilor bogaţi. Nu! Nu este pentru fiecare. Doar pentru voluntari!”

Elon Musk vrea ca un milion de oameni să trăiască pe Marte până în anul 2050

În acest moment, roverul Perseverance al NASA explorează Planeta Roșie şi a reuşit să producă cinci grame de oxigen folosind atmosfera de pe Marte.

Experimentul a avut loc pe 20 aprilie iar dispozitivul utilizat de NASA pentru sinteza oxigenului se numește MOXIE.

Agenția spațială americană, speră că acest dispozitiv, la o scară mai mare, va putea fi folosit în explorările cu echipaj uman.

Adauga un comentariu